用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 究竟小息袋係點樣架?
go

究竟小息袋係點樣架? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

係呀, 一個手拎袋, 夠裝零食盒, 水壺, LUNCH餐具就OK
(咁要DEPENDS你D食物盒有幾大個 )

原帖由 kikiboy 於 10-8-12 03:21 PM 發表
我昨日買咗一個卡通公仔嘅, 兩條耳(手拎嘅), 有拉鏈, 底部有一塊硬膠片 (硬片拎得起), 大概 25x20x12cm度, 檔主個女升小二, 佢話低年班呢種細size得喇喎.
但我而加返緊工. ...

醒目開學勳章 王國長老

又食左我個post
手拎好d, 仲要mer書包返學架嘛
夠裝snack box同水壺仲有餐具

醒目開學勳章 王國長老

普遍手挽布袋得架喇, 睇岩公仔同size就可以買
補充, 如果打算帶飯, 有d袋有保暖功能(入面有銀色棉果d), 永安/一田有間叫"manis"幾多選擇 <--唔知係咪咁串......專賣sanrio野但又平過sanrio架
原帖由 豆豆麗 於 10-8-19 09:26 PM 發表
啊?還有小息袋的啊?我以為求其拿個盒裝住D野就得了。一般邊度有得買啊?
仲有墊台紙一般要用什麼?在哪裏買,要買多大size呢?
唔該曬

醒目開學勳章 王國長老

魚肉腸, 係O係中間咬開2半, 唔係除個RING架, 我個仔食野就最叻
呢D"周圍走"既野, 一定要寫名, 你都未見識過校務處一年執到幾多水樽, 食物盒, 餐具, 袋............好多都無名, 都唔知點俾人認
原帖由 colourless 於 10-8-23 01:57 PM 發表
我諗一定要小息袋,今日係個仔小一適應班第一天,我有留係度等到佢地小息,睇到d 小朋友一手攞水樽,一手攞食物,又用格肋底夾住包紙巾,又要掛住落樓梯真係十分狼狽,跟住見到有個女仔用個食物袋住兩隻去左殼的雞蛋,點知行 ...
‹ 上一主題|下一主題