用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔區校網
go

灣仔區校網 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

唔好將華仁擺第2, 因為機會係零, 如果你仔仔NUMBER唔好, 第1唔得(TOUCHWOOD), 第2又肯定唔得, 去到第3志願, 可能已經無咩位剩(有人擺1,2), 咁一路就碌左去後面
一係將華仁擺第一, 一係索性唔好填
原帖由 NovelTang 於 10-11-30 12:20 PM 發表

1- St. James , 2 - 番禺華仁, 3-寶血

醒目開學勳章 王國長老

一係將華仁擺第1, 然後第2揀保守D, 例如軒下, 寶血
一係照擺ST JAMES第1, 然後第2揀保守D, 例如軒下, 寶血
華仁唔擺第1, 肯定無機會, 而ST JAMES近年走勢亦係, 擺第2好危
2個只能"活"1個, 唔可以同時搏
原帖由 harbinhk 於 10-11-30 02:41 PM 發表

索性唔好填 then 填 what? shouldn't we fill all the spaces?

醒目開學勳章 王國長老

NO
呢個係世紀大秘密啊
原帖由 ocean93 於 10-11-30 04:02 PM 發表
Hello Carlotte Mom,

How we could know the number is good or not?

醒目開學勳章 王國長老

縮左班喇, 舊年連自己幼稚園生都收唔晒(包括叩門)
原帖由 uarecheap 於 10-11-30 04:10 PM 發表
ST JOSEPH 位多

醒目開學勳章 王國長老

純粹以過往派彩機會率計算, 唔想比較學校, 對邊個都唔公平, 見諒

醒目開學勳章 王國長老

唔傻
只有你自己知咩叫最好
我住12網, 我都覺, 無一間學校我想要,  最後考直資, 咩都唔抽
原帖由 445566 於 10-12-1 05:39 PM 發表
聽完你地講, 真係有D 擔心.. 如果我放棄ZONE 12 , 走去ZONE 16既培僑, 會唔會好傻... 唉...人人都好喜歡ZONE 12, 不過我反而覺得ZONE 12, 好似好辛苦咁..D 學校... 不過唔博又好似唔甘心....

...

醒目開學勳章 王國長老

你講得對, 我相信樓上既意思係.....
就算你唔揀, 都會派到, 根本唔需要放第4!
原帖由 445566 於 10-12-4 11:39 PM 發表
我想問嘉道理放第四, 機會難咩.. 我仲以為無咩人APPLY TIM, 因為我見今年小一, 佢地開多了一班, 而該班只有19人, 仲未收哂既...

醒目開學勳章 王國長老

軒官淺, 不嬲都唔係秘密, 想升中升得好, 家長都要加把勁
我又睇唔出佢D說話有咩問題WOR
中上入唔到BAND ONE.....我只可以話, 想入BAND ONE名校都係要努力的, 事實絕對唔係好似傳聞中, 好似直上咁, 又話70%入皇仁, 邊有可能呀....
原帖由 talent2000 於 10-12-8 03:45 AM 發表
其實你知不知道自己想點?又話人淺但自己又係中上,如果淺就top 10 啦。只有中上係入不到band 1 中學的,你又知不知道軒上有10A學生呀?呢間學校,啲學生不係靠死讀書就可以成績好的,各位好同學心中有數啲。 ...

醒目開學勳章 王國長老

講開李賜豪, 今年我仔果班有2,3個入左(唔係首選), 返黎FEEDBACK唔錯WOR, 話學生唔多, 老師好關顧, 學業成績又著緊左(我見佢地P2已經操TSA了)
原帖由 Anpanmama 於 10-12-6 04:22 AM 發表

1. 東華三院李賜豪小學
2. 佛教黃焯菴小學..(唯一 條龍中学)
3. 保良局金銀業貿易場張凝文學校
4. 寶覺小學 or 李陞大坑學校

醒目開學勳章 王國長老

我唸李賜豪比較穩陣吧! (IN TERMS OF 口碑&叩門機會)
原帖由 445566 於 10-12-9 04:15 PM 發表
如果真係不幸, 未能成功, 作出最壞打算.. 咁..去嘉道理定係李昇好... 因為我不考慮佛教學校...
‹ 上一主題|下一主題