用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學小學Vs聖芳濟各英小
go

港大同學小學Vs聖芳濟各英小 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

好唔同WOR! 聖芳濟各英小讀得深, 有家長同我分享, P1開學無耐, 10月左右啦, 學校默書UNSEEN默CELEBRATION, DIFFICULTY等, 好多小朋友捧旦, 咁情形下, 家長可以唔發力嗎(預左6年都無得抖)
如果你係傳統覺醒NO PAIN NO GAIN既家長, 聖芳濟各英小的確會令你小朋友更上一層樓

而HKUGA係讀得舒服(我無話淺), 一條龍英中

醒目開學勳章 王國長老

THANKS FOR UPDATING, 我聽到都覺得好深, 可能我收錯料了
原帖由 meemeefung 於 11-11-22 10:54 AM 發表
聖芳濟各英小是讀得深, 我兒子也是今年小一,開學無耐, 9月尾左右, 學校是有一次UNSEEN默書,但不是默CELEBRATION, DIFFICULTY這些字, 也沒有聽過好多小朋友捧旦。 ...

醒目開學勳章 王國長老

我女舊年(P5)常識要做台戲, 講有關青春期現象
我女果GROUP個劇本係咁(自編自導自演): 某體育選手每次比賽都得獎, 原來體臭太勁, 對手都頂唔住, 但一路都無人話佢知, 有日皇上要賞賜佢, 親自接見, 點知即時暈左, 急傳太醫, 太醫出場講左一大堆關於青春期生理現象既理論, 眾人都頓悟了
太醫果堆理論好正經架, 完全係學術野, 睇得出佢地有認真學習, 不過睇完個劇本我笑到肚痛
‹ 上一主題|下一主題