用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田圍呂明才小學澳洲遊學團「掠水
go

沙田圍呂明才小學澳洲遊學團「掠水   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

嘩!好爆!

醒目開學勳章 王國長老

poonseelai 發表於 18-10-5 17:37
我都唔希望/相信係掠水,但校長話澳元餘額用來支付下年訂金,所以無交俾家教会,這是狡辯,錢可放夾萬,但 ...

上個月用嘅錢都應該有紀錄啦,攪咩七年都未做好條數 ?

醒目開學勳章 王國長老

poonseelai 發表於 18-10-6 08:15
所有家教会在此事角色如何?誰人批老師claim form? 之前有講過該老師負責家教会盆數,是否自己批自己?家 ...

我自己做過幾屇pta,曾經用嘅/claim嘅錢唔少。你講得岩,公家錢更應小心用,稍為大舊,幾大都Black and white証明已經委員會審批(就算係whatsapp都要cap screen)。委員會亦一早寫明,幾多錢要拎幾多個報價同審批程序。有時揀嘅未必係最平,但一定有minute到原因同審批
每一次pta會都會通過返盤數,每一年agm都會同家長交代用左咩錢,無論家長點Q都一定即時答得出。這是用公家錢的一份承擔
如果一直有搵審數師審批,點解唔係即時拎到盤數俾人睇,要攪到咁?
‹ 上一主題|下一主題