用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 Jupas 生收到 interview 通知未
go

Jupas 生收到 interview 通知未   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

當年聽x友社講座,講者話cityu bba係人人有份,去到似展銷會多過面試,sell野時間多,面試得一陣

醒目開學勳章 王國長老

silvia_ng 發表於 20-6-23 07:05
same,我都驚我兩個仔女中文3都冇

簡直係惡夢
英文都話自己考定ielts買個保險,中文真係一試定生死(仲係生機渺茫)

醒目開學勳章 王國長老

bestwish 發表於 20-7-14 15:40
有D大專院校會放榜前收到申請同面試, 覺得你合適會先比CONDITIONAL OFFER你. 如果你DSE放榜成績達標就正式 ...

我想問一下
姐jupas申請的,除左醫科,同其他校長推薦/運動員計劃外,有咩院校/學系會出co? 平常嗎?

醒目開學勳章 王國長老

咁即係我理解暫時無錯
1. 係因為有推薦計劃至會有co,一般申請人無 (除醫科)
2. 除非面試表現離譜否則最終都係睇成績
3. 教大係有收band B的,睇收生stat可睇到 (小學常識有)

醒目開學勳章 王國長老

gigilovesnoopy 發表於 20-7-19 14:32
天曉得佢點肥。

希望下星期三後,大家有覺好瞓。

以前睇訪問/新聞稿提過面試會fail ,一般係學生答題時講左d好唔應該講嘅野 (我睇上次係傳理面試,問學生點解覺得自己適合,佢話因為自己靚)
Jupas網頁有講成績唔係唯一考慮,其他如面試都好重要,我知有d科目如醫護/教育/社工係會較著重學生報讀心態,不過真係通知學生叫佢唔好再揀就真係第一次見

醒目開學勳章 王國長老

LingChiBaBa 發表於 20-8-21 21:16
版主,有嘢要請教。

想問下知唔知TPT考D乜嘢?

Sorry, TPT即係?
‹ 上一主題|下一主題