用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 副學士選哪間好?請大家幫幫忙懂的比點意見 ...
go

副學士選哪間好?請大家幫幫忙懂的比點意見 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Linex 發表於 22-7-21 12:25
恒大要3322,而中文炒咗 現在2344

即管試吓,唔好放棄任何希望
當實習面試都好

醒目開學勳章 王國長老

Linex 發表於 22-7-23 17:59
今天打了電話去恒大,無話收、無話不收、指是說要睇收生情況,校早己在恒大五月份己報名,聽恒大客服說, ...

提提你
恆大BBA的話,因資助模式係NMTSS,申請要求需要dse達3322
所以恆大如果肯破例收你女女,你嘅學費係要俾全費,即$86750

我之前已打去NMTSS問過,而我同你情況一樣,中文2咗

但如果Jupas有派UGC/ sssdp課程,(即中文2都破例收),就唔需要3322都可用資助學費

所以你要計清楚條數。anyway祝你女女心想事成

醒目開學勳章 王國長老

妹妹頭 發表於 22-7-24 15:51
想問問,如果預早(放榜前)申請左恒大BBA,而又有CO可唔可以等到放榜後至決定交唔交留位費?同埋如果交左 ...

如放榜前申請有co,dse 放榜你就要決定claim唔claim , 如claim,25/7前要俾留位費。畢竟自資大學都要進一步安排收生,唔可以由得申請人白hold offer

申請、留位、退費詳細你可睇呢度,各院校會有點唔同,但一般會規定如學生留位後有sssdp/UGC degree offer,就可以俾幾百蚊手續費去退返留位費

https://www.cspe.edu.hk/resources/pdf/tc/2022%20Application%20and%20Admission%20Info%20(Chi)%20(For%20JUPAS%20Applicants).pdf
‹ 上一主題|下一主題