用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 2011-12家長招集區
樓主: ziyi
go

2011-12家長招集區 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

弓起弓起, 放下心頭大石喇
原帖由 EmilyMami 於 11-5-18 12:02 PM 發表
剛剛接到電話通知:弟弟被港同錄取啦!激動,激動!剛剛接電話的時候,我的聲音都顫抖啦,哈哈哈哈  

醒目開學勳章 王國長老

嘩, 追到我氣咳呀
ee? 咁快約埋fb聯絡咁好? 好羨慕啊, 我淨係識jdepp咋
小一已經全部煲冬瓜啦, 我記得之前send左一次小一煲冬瓜教材出黎, 未有既請pm我 ^^

醒目開學勳章 王國長老

各位, 個FILE都幾大, 唔可以PM的
不如你地PM個EMAIL ADDRESS俾我, 我MAIL俾你地啦
(個FILE 5MB咁大架吓)

醒目開學勳章 王國長老

回覆 583# jdepp 的文章

真係要寫個服字俾你地......
JDEPP, 多謝你報料(校巴少左一版), 如果唔係真係無人發現, 報錯晒線就煩喇

醒目開學勳章 王國長老

回復 632# Chickee 的帖子

嘩! 問到咁遠.......
書院唔近民居又唔近商業區, 我估都幾unlikely有個獨立出口, 將來可能最近果個係海洋公園站, 不過個站exact出口o係邊, 我都唔知

書單上面既書, 如果係圖書, 你可以考慮去圖書館借(有d人係咁), 其他既都要買

醒目開學勳章 王國長老

hi, 請問你小朋友係黎緊9月入讀港同小一?
原帖由 GSKP 於 11-6-13 10:05 PM 發表

你好,唔知可唔可以add埋我呢?
我的e-mail:[email protected]

醒目開學勳章 王國長老

我女已經問我, 可唔可以幫佢申請ANNUAL PASS, 我估佢以為日日放學行過去好方便 (暈~)
講到書, 如果你唔介意用舊書, 我有WOR

醒目開學勳章 王國長老

回復 644# Chickee 的帖子

我女都升小6啦, 都仲係覺得好嚮往
我都話啦, 可能同學間唔駛點競爭, 佢地有時唸野真係仲係好傻........

醒目開學勳章 王國長老

係, 網上世界咩人都有, 唔好將自己太多個人資料透露
原帖由 ziyi 於 11-6-16 10:17 AM 發表
唔好係度post e-mail address, 你是否不會用PM -私人信息?
對不起,如果是這樣,我應該一早跟你說
你快些revise你之前的post,
我已經send了facebook request給你

[quote]原帖由 GSKP 於 11-6-16 01:20 發表 http://f ...

醒目開學勳章 王國長老

真係好勁! 我都要俾個勁字
31/7至出黎玩完, 1/8已經話"上次聚會已經係7月既事" , 又再約!
如果真係咁多人都同一班就攪笑喇

原帖由 yk 於 11-8-9 10:13 AM 發表
嘩, 今年一年級家長好團結, 真係好.

打過招呼先, 我女女升三年級喇.
‹ 上一主題|下一主題