用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網灣仔區家長,你地派到邊間呀?
樓主: sammili
go

12網灣仔區家長,你地派到邊間呀? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

有無人軒官上排第2都入到?
如果1.軒官上2.軒官下, 穩唔穩陣?
原文章由 prissyue 於 08-6-9 09:25 PM 發表
我仔派到第1志願,HENNESSY GOVT AM.

醒目開學勳章 王國長老

如果mps排第2都有得入, 我唸會嚇親好多人
原文章由 rohoy2k 於 08-6-10 02:11 PM 發表
請問今年mps 爭成點呢?
有無第二志願入呢?

醒目開學勳章 王國長老

哎, 我仔都唔係勁料, 都係唔敢揀間咁"堅", 所以st jo華仁我都唔駛唸, 免煩
原文章由 Sindy 於 08-6-10 11:12 PM 發表
呢幾年軒官第三都有機,唔記得上定下,所以你求其放佢係第一第二都好穩陣,唔好講放第一

醒目開學勳章 王國長老

睇你揀咩啦! 12網都好多人架嘛(真既假既)
男既多人揀st jo華仁, 女既多人揀mps, 總有人分唔到, 就要睇下其他次序點排啦
例如1-mps, 第2揀st paul, 第3揀canossa, 或者
1-華仁, 2-st jo, 3-軒官上.....全部都aggressive, 一個唔好彩真係唔知西左去邊呀, 反而退一步, 第一排st paul/canossa, 或者第一排軒官, 已經十拿九穩

原文章由 MrsYing 於 08-6-11 10:45 AM 發表
其實net 12, 派到1st choice 的機會大唔大呢?

mrsying

醒目開學勳章 王國長老

我女考左直資, 無抽獎
阿仔唔係勁料, 唔駛同人爭top school, 唔駛煩
原文章由 MrsYing 於 08-6-11 12:20 PM 發表
你d小朋友派去哪間小學,第幾志願?

醒目開學勳章 王國長老

因為mps係全港島唯一一間全日制英文女校, 而又唔駛錢既, 所以好多人爭
(我絕對無比較3間學校既意思, 請唔好誤會)
而將mps排第2, 的確幾錯 , 因為100%無機會, 不過唔緊要啦, 你入到心儀學校就得喇, canossa都係好學校, 唔好想太多了

原文章由 TingKaMum 於 08-6-11 02:49 PM 發表
爲什麼1-mps??2-st paul??3-canossa??這間mps及st-paul學校有什麼好過canossa???因為我不是住此區,但我從媽媽口中得知canossa係以前好出名,學術及品德都好好,所以我第一自願誇區入到此校,但因為住屋的問題,我很煩 ...
‹ 上一主題|下一主題