用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 面試要小朋友游水, 你地信唔信?
樓主: eileenycm
go

面試要小朋友游水, 你地信唔信? [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

你無唸過好多"dream school"都係咁架咩

睇返前排電視有套新聞透視定星期x檔案, 講女拔果個體操運動員, 趺親條頸, 之後發現體育會無買保險, 父母讀書唔多, 唔識去爭取d咩claim d咩
睇完個節目, 我覺得好心寒.......女拔咁多家長咁多專業人士, 點解無人會幫下手, 幫下呢家人(唔係錢方面, 而係爭取合理賠償同責任)
係咪個學生可以為校增光既時候就係寶, 一但無利用價值就變成垃圾?! 父母唔係果個level既人, 就真係一個家長朋友都無.........???

原帖由 eileenycm 於 09-4-6 11:30 PM 發表
如果係因為想小朋友來替學校攞獎而取錄他的話我就覺得唔係太好

醒目開學勳章 王國長老

其實個節目focus係講運動員唔受保障, 用女拔個學生做左個例子 (勢估唔到體育會無足夠保險, 家人而家負擔好大, 唔識攪保險d野, 又唔識從法律途徑索償)
睇節目, 個女仔應該康復中, 不過應該仲係處於"出入醫院做治療"既階段, 父母係手停口停果種, 完全helpless

原帖由 eileenycm 於 09-4-7 11:09 PM 發表
我無睇到呀!  真係慘啦啦隊 咁請問呢個體操運動員現在怎樣呀?
‹ 上一主題|下一主題