用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩!
樓主: kinling
go

成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩! [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

唔好成點? 男定女? 咩區? 培德雖然唔係咩勁好既學校, 起碼唔曳先啦

醒目開學勳章 王國長老

bobo101^*^ 發表於 12-10-24 11:55
玫瑰崗中學前幾年發生過不愉快事件, 但學校已經報警處理, 正因為公佈天下, 外間認定他是校風差的學校! 反而 ...

我反而聽過另一個角度睇呢種事
某男名校學生, 校內玩除褲(貪玩的), 結果學校攪大件事, 報警
一報警, 所有有關學生全部停學, 全校都知晒, 事件後, 當事人亦無面留低, 全部轉晒校
對學生黎講, 呢D係學與教嗎? 因為一時貪玩, 連書都無得讀了, 學校報警就輕鬆解決左件事, 將苦惱留俾家長同學生, 將教既責任交俾警方
報, 定唔報? 唔係簡單問題黎的

醒目開學勳章 王國長老

港大同學會以往BAND ONE穩陣, BAND TWO頭要睇其他表現, BAND THREE就.....一試無妨既. 之前未有公開試成績一般估係BAND TWO頭學校, 舊年有DSE成績"估價"升左, 應該黎緊競爭仲大左
東涌直資係咪指果間國際學校? 都唔易入WOR好似

醒目開學勳章 王國長老

回覆:成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩!

孔聖堂點睇呀?

‹ 上一主題|下一主題