用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區中學自行選校
樓主: bobolam
go

東區中學自行選校 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 17-12-16 15:40
中基都可以一試,始終Banding唔確定,若有中基offer,起碼可以定下學術位置,收左先諗~~~

仲有可以試埋 ...

無去今年簡介會,唔知有無改。港同第一輪全見
不過我經常同意,報直資果幾十蚊唔好慳,當mock又好,試水位又好。始終自行望都望有得見啦!可以做兩手準備

醒目開學勳章 王國長老

patpat234 發表於 17-12-16 15:39
有咩問題?
樓主話小朋友b1尾b2頭,咁一間進取一間保守都可行呀!
如果2間都太進取,連面試嘅機會都無,就 ...

通常都傾向少少進取。無理由可能b1, 但自己斷自己米路,自行入間b2架嘛

醒目開學勳章 王國長老

patpat234 發表於 17-12-16 18:56
港同已經過左deadline

係wor

醒目開學勳章 王國長老

artroboy 發表於 17-12-16 17:43
一心只係想用直資試水溫,揾英華、spc 比較好,佢地第一輪已經揀人in,一試就知小朋友到唔到band 1個level . ...

全見有全見好處。起碼報名費無白俾。而且上過戰場,得又好唔得又好。唔會自行至第一次上陣咁心慌慌(你無經驗啫對手可能有呀)
始終實戰經驗、同見識他校對手水平,係好寶貴
‹ 上一主題|下一主題