用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 等緊HKUGA的SECOND INTERVIEW 媽媽要注意啦
樓主: vvchik2005
go

等緊HKUGA的SECOND INTERVIEW 媽媽要注意啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 等緊HKUGA的SECOND INTERVIEW 媽媽要注意啦

嚇死人咩, 以為有咩霹靂勁大消息tim!
不過舊年我都係收到信before online check到架

醒目開學勳章 王國長老

Re: 等緊HKUGA的SECOND INTERVIEW 媽媽要注意啦

No, they won't make phone calls

醒目開學勳章 王國長老

我個女8月尾算唔算細呀 :

醒目開學勳章 王國長老

舊年second in, 3個小朋友一組見老師, 校長旁聽
都係spot the difference, 答下問題傾下計咁, 問下小朋友識咩故仔, 我女女舊年係有主動講埋故事內容既
congratulations & good luck to those selected candidates   

醒目開學勳章 王國長老

舊年都係同樣安排 不過無特別聽到有家長complain話遲左first in減低左機會lor
而且我問過學校, 無規定每組shortlist幾多人, 如果表現好, 可能成組都一齊有second in呢!
iamafather 寫道:
大家知吾知點解hkuga未面試完就可以公佈第一, 二日結果? 會吾會係定左每一組選一, 兩個?

醒目開學勳章 王國長老

而家轉左334, 個個都唔駛會考啦   
關於ib課程, 你可以去www.ibo.org睇下, 簡單d講, 就係無咁著重背書, 主張融會貫通, 例如要求學生要寫essay, 仲有課程內容廣泛d, even社會服務都係學習一部分
至於ib學生可否申請入讀本地大學, 暫時以我所知, 學生係以non-jupas途徑申請的, 成績好既一樣有機會

醒目開學勳章 王國長老

ee???!!!
係就真係要再次祝各位好運喇   

醒目開學勳章 王國長老

Re: 等緊HKUGA的SECOND INTERVIEW 媽媽要注意啦 Result Here

Many congratulations!!   
‹ 上一主題|下一主題