用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2010年升小一
樓主: seven_cola
go

2010年升小一 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我仔得10分, 真係要靠自己考喇.......
12網, 偏偏心儀16網培僑, 12網軒官穩穩陣陣, 又1516....
原帖由 lbb 於 08-8-29 10:38 AM 發表
我個囡都係15分,一定會去考私小/直資,大抽獎睇運氣,31網

醒目開學勳章 王國長老

只有適齡10分, 唔係大仔大女, 而家姐/哥哥讀既學校又唔arm (例如唔係官津校, 或者姐姐讀女校, 個細佬入唔到)
原帖由 loy211 於 08-9-3 05:02 PM 發表
對不起,有d媽咪話只有10分,點解?

醒目開學勳章 王國長老

我自己覺得, 因材施教lor, 如果我d小朋友, 細細個已經對自己有要求, 我梗係幫佢地揀間谷既學校啦, 不過佢地唔係呢.........所以, 我就偏向揀活動教學既學校, 學習比較多元化, 希望小朋友返學會開心同積極d
培僑校風比較適合我要求, 而且小朋友接觸普通話機會多, 打好底子對將來都係有利的
我理想目標有港同, 培僑同漢華呀(所以話我不如搬去柴灣算了........)
原帖由 kikiboy 於 08-9-7 10:26 PM 發表
可唔可以講吓你怎點咁中意培僑呀? 我係16網, 出年都想幫亞仔報培僑, 15分咋.
‹ 上一主題|下一主題