用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣區選校
樓主: BestHKMother
go

荃灣區選校 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

我同事個小朋友讀緊浸聯, 要大逃亡
(未逃到, 唔講得太多)
原帖由 peggy 於 09-5-18 10:47 PM 發表
荃灣的小學大部分都不錯, eg荃官.浸聯.馬灣基慧.柴天上午校(深井天主教).石鐘山. 伍季明etc, 這些學校都很熱門

醒目開學勳章 王國長老

hi我又出現了
我唔係駛離間計, 唔post出黎因為小朋友仲讀緊, 我唔想影響到佢
我自己係港島區, 荃灣既學校我根本唔識, 唔好話浸聯出名唔出名(得罪講句, 都係最近至"認識"呢間學校)
之前我亦出過post話有朋友想搵學校, 歡迎睇返我個人record, 我果時連佢讀緊邊間都未知
希望各位諒解, 我唔係想玩神秘

醒目開學勳章 王國長老

剛睇到.......
我朋友問題同競爭or學業無關, 純粹係老師關愛issue
原帖由 ononon 於 09-6-4 11:12 AM 發表
浸聯 - 勁 - 相對校內競爭大 - 所以低年班"大逃亡" -
屎學生家長比校長照肺 時有所聞
源自力保頭牌
愛競爭首選

醒目開學勳章 王國長老

BINGO!
具體事我唔講太多了, 其實特別需要唔多, 主要係需要掉位
但老師唔願配合, 俾晒report証明有需要, 佢當無件事
每次我朋友都好似單方面想同學校溝通, 想work together, 但收唔到feedback
最近老師仲似乎半放棄狀態咁, 所以要走了

原帖由 BookloverJ 於 09-6-5 09:40 AM 發表

個小朋友是否有特殊學習需要? 講真浸聯呢方面真係唔見有咩特別安排(不過可能我自己見唔到啫, 如錯其他家長請指正).

如果小朋友有特殊學習問題, 家長可以考慮馬基. 聽小學一覽馬基d家長講, 馬基校長老師特別有愛 ...

醒目開學勳章 王國長老

剛剛已講左了
詳細事我就唔再pm大家了, 因為好多人pm我, 我唔想傳傳下都係返返學校影響到小朋友
請見諒
原帖由 小Q咪咪 於 09-6-5 03:23 PM 發表
Charlotte_mom

可否 pm 我呀, 好想知呀...

Thanks,

醒目開學勳章 王國長老

係, 所以o係度約略講完就算了
原帖由 BookloverJ 於 09-6-5 03:39 PM 發表
其實BK咁多人上, 我諗都好有可能傳返學校.
‹ 上一主題|下一主題