用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Ching_Mammy
go

HKUGA [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

呢合我講, 斷估姐, 因為真係好少聽到REJECT例子

今年無TOP WAITLIST, 全部人都唔知先後次序, 不過我知校長係有晒分O係手, SET左PRIORITY, 祝大家早日有心儀學校OFFER呀
原帖由 meia 於 10-11-29 12:29 PM 發表
Agree, just waiting.  We still have no offer and can just wait.

I recall other threads said that only if you did not show up for the 2nd interview / performed really bad then you will get a reject le ...

醒目開學勳章 王國長老

明你感受, 我小朋友果時都唔係第一LOT有OFFER的, 心情都好忐忑不安
加油!!!
原帖由 meia 於 10-11-29 03:22 PM 發表
Dear all,

Thanks so much for your support.  I will keep waiting and praying.

It is not easy to have a peace of mind to concentrate on my work.  I keep checking my mobile to see if I have missed any  ...

醒目開學勳章 王國長老

咁快CALL! 今年真係又爽手左
咁都好既, 早一日等家長安心啦, 恭喜晒
原帖由 Ching_Mammy 於 10-11-29 02:59 PM 發表

Just received a call from HKUGA that they offered a seat for my daughter.  I hope they did not make a mistake.

醒目開學勳章 王國長老

YES, 尋日最後一日正選註冊
原帖由 fredkong01 於 10-11-30 12:19 PM 發表
I also receive the call from HKUGA this morning. My son is on the waiting list. We need to register on or before this Thursday.

Anyone knows that when is their deadline for registration (正選生,)? 1 ...

醒目開學勳章 王國長老

恭喜恭喜!!
原帖由 meia 於 10-11-30 10:13 AM 發表
Dear all,

I've got the call:callme:
We've made it.  Will go there to register on 2.12.2010.  The lady said she has already sent me a letter with all the details inside.  No need to write the appeal  ...

醒目開學勳章 王國長老

BK個PM怪怪地
你要抄低人地個網名"即收件人個名"
然後去返自己廣場果邊就SEND到架喇
原帖由 jdepp 於 10-11-30 01:33 PM 發表
got it, thanks!
我reply 左你 pm, 唔知你收唔收到, 都唔明點解我send 唔到 pm 比人, 只有人地send 到比我, 唉!!

醒目開學勳章 王國長老

其實主要集中O係星期5吧, 其他日子唔算太多選擇WOR
有D活動會多人爭例如小童軍, 不過唔緊要, 我女玩開寶馬山公開旅, 逢星期六下午, 攪得幾好, 有興趣請PM我
九龍區家長可能要考慮埋交通安排了
原帖由 jdepp 於 10-12-1 03:56 PM 發表
真係好多....

估唔到可以有咁多 ELA, 但係咪應該要抽架呢? 唔知一人可以報幾多個 ELA 呢?

醒目開學勳章 王國長老

HI
恭喜你有OFFER, 我地可以一齊玩了

原帖由 woodstockada 於 10-12-1 03:42 PM 發表
hello,

i'm the newbie here, thanks members here for their willingness to share the experience with us.

my son was placed in the waiting list of HKUGA PS, i also recieved a phone call yesterday  ...

醒目開學勳章 王國長老

呀, 唔好意思, 寫得唔清唔楚
係呀, 童軍, 因為唔係學校攪, 又唔係點團體攪, 算係公開俾公眾報名, 所以係公開旅
可能位處偏僻既原因 所以真係自己撞入去報名既唔多, 多數都係同學介紹同學又介紹朋友咁
最低要求7.5歲(每年1月同7月招生), 不過7歲都會收
FREE LUNCH, 我鐘意呀, 哈哈哈
原帖由 jdepp 於 10-12-1 04:08 PM 發表
寶馬山公開旅<== 即係童軍呀?
幾大可以參加架呢?

btw, 雖然只係見過你一次, 但你成日都比咁多 info 我, 真係好多謝你呀!! 有機會請你食飯丫(我知你好忙....)~ hehe~

醒目開學勳章 王國長老

重覆

醒目開學勳章 王國長老

tko中學競爭大, 未微調之前只有一間英中, 所以好多家長都會揀誇區返學, 早日"book"定心水學校個位
至於搬.....我又聽過人話, 2百零萬樓(想當年)又新又大又有clubhouse, 都叫市區, 邊度搵! (咁又係, 港島區d樓, 想又新又大又有clubhouse....天價lor)
個個父母都希望俾最好既小朋友, 大家都努力啦, 祝你早日有好消息, 我地約埋一齊玩丫
原帖由 evaken 於 10-12-2 12:02 PM 發表
其實點解住TKO要返港島讀書? 小朋友會唔會好早返學呀? 因為我以前都係住坑口的, 而家為左個校網搬返過港島東! 我見有d住港島返九龍讀! 我同c6都主張半個鐘要返到學校! 所以都只係報左港同一間直資! 小囡都係waiting  ...

醒目開學勳章 王國長老

嘩, ZIYI你真勁, 多得你O係度, 今年號召左幾多家長入黎
我已經要求版主將呢版搬去港同版面喇, 可以繼續傾了 (我都唸緊, 咁吹水法, 遲早俾人踢走 )

醒目開學勳章 王國長老

附近最四正, 當然係藍灣
如果想affordable d, 新翠(地鐵樓上)都好呀
原帖由 zzzlam 於 10-12-2 08:35 PM 發表
查實我註冊果日,真係有睇下附近既樓,不過,好似大部份都係居居,一係就警察宿舍,想搬都不容易啊~~我個仔係暈車人士,都真係幾煩下~~

醒目開學勳章 王國長老

hi! 你好
有時搵學校就係咁, 一心唸住既, 最後唔係佢, 無唸過咩, 攪攪下又入左
出年小一呢一班家長, 底子好強勁! 亦好開心見到好多家長做好功課唸清楚至決定入讀, 見到你地就開心啦......
我又無數過係咪exactly一半男一半女, 不過的確每年都幾平均的
原帖由 smallchan 於 10-12-4 11:24 PM 發表
加埋我囝囝咪4個囉

醒目開學勳章 王國長老

睇到第一句, 我個心都跳一跳
唔緊要啦! 俾心機
原帖由 evaken 於 10-12-7 12:28 PM 發表
今日收到港同電話.....................

只係話收到我地封信, 唉......................

應該都注冊哂lu......................

唯有等6,7月大抽獎後等人放位! ...

醒目開學勳章 王國長老

明白你心情 (我都行過呢段路)
加油! 我會精神上支持你
原帖由 evaken 於 10-12-15 02:48 PM 發表

收到成績表, 可以寫信了! 今次叫阿女自己寫!

醒目開學勳章 王國長老

又最低工資, 油又幾星期加一次, 都好難唔加.......無法啦
‹ 上一主題|下一主題