用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2016-2017年度統一派位回顧
樓主: hkpapa852
go

2016-2017年度統一派位回顧   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:2016-2017年度統一派位回顧

又靠你喇

醒目開學勳章 王國長老

引用:35網:葛亮洪乙三入到,乙四入唔到 +

原帖由 sissysze 於 16-06-06 發表
35網:葛亮洪乙三入到,乙四入唔到
佢今年都成為左熱門了

醒目開學勳章 王國長老

引用:想請教,男孩係12網,乙一會揀華仁,軒上軒

原帖由 Jellyrabbit 於 16-06-06 發表
想請教,男孩係12網,乙一會揀華仁,軒上軒下及st Jo任何一間,乙二及三應該怎樣排會較穩陣唔入寶校呢?謝 ...
今年無咩資料提供。只知有人乙二入寶血,有人乙二寶血唔入、派左雲官。暫時無聽過其他乙二三派位分享。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+bobo101^*^+於+16-06-06+發表

原帖由 lalamike 於 16-06-06 發表
上面說太古乙一不入啊!那不是太奇怪嗎?14網果然是玩人的

...
舊年已經有傳太古乙一唔入

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-6-7+14:40+編

原帖由 hkpapa852 於 16-06-07 發表
因為咁的。我都有同我妹分析過。例如我乙二入寶血,如果有人話乙一唔入,我都未必有咁偉大show晒自己資料出黎對質,萬一真係電腦出錯,話要取消學位,咁咪大件事?

宏心  隨機編號等前,乙二入到都唔奇  發表於 16-12-22 22:27

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-6-7+15:11+

原帖由 hkpapa852 於 16-06-07 發表
咁其實幾好,要取消就可能全港一齊抽過。咁妳阿妹又多次機會搏番乙1
唔制,陣間連乙二都無埋

醒目開學勳章 王國長老

DELETED

醒目開學勳章 王國長老

宏心 發表於 16-12-22 22:40
點解有人乙一不入,有人乙二三反而入到?可能是前者的電腦編號極大,後者的電腦隨機編號極小。只要大家的電 ...

這是不可能的
一定係派晒俾乙一,而派俾乙二、三,如此類推
通常都係溝通上錯誤,例如朋友話乙一,其實係甲一。亦有聽過有人當乙一係「第二志願」(因甲一至係最心儀),明明入乙一但形容為第二志願。
亦有機會係技術性出錯。將甲123填得太易入。甲部中左,自然無得處理乙部無機會入乙1,所以出現人地乙2中左,自己乙1唔中了
‹ 上一主題|下一主題