用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院2023DSE成績去到全港頭幾名 ...
發新帖回覆
樓主: chanshadow
go

港大同學會書院2023DSE成績去到全港頭幾名   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

chanshadow 發表於 23-11-27 12:56
回覆 swh2020 的帖子

其實好似西甲足球咁永遠得巴塞同皇馬兩隊鬥頭一二名, 其他球隊只能爭3至4,5,6 ...

睇吓5**比例,冠亞軍大幅拋離對手

醒目開學勳章 王國長老

mimi1102 發表於 23-11-27 14:32
作為一個過氣家長, 港同成績係由band 2 一路打上嚟, 每年都會引起好多敏感話題, 三個差不多的Post 已經夠晒 ...

同意
其實年年除咗top 2, 跟住嗰十間八間都係此起彼落,誇張講句即所謂「平均分差3分排名跌幾十」嘅情況
知道學校係好已經夠,排名嘅嘢,真係勝不驕 敗不餒就好,多謝師弟師妹們努力

過氣家長上

HK-MAN    發表於 23-11-27 15:52

醒目開學勳章 王國長老

其實鬼知流失咗嘅學生去邊咩,咁多陰謀論做咩
插班唔啱心水咪唔收,唔通為咗避免塘邊鶴多多猜想,點都要「質」滿佢?

醒目開學勳章 王國長老

猴子爸 發表於 23-12-4 18:39
B1A主要睇拔尖,多過3322啦,B1學生選校都唔會話派咗去一間3322 100%,但5+ 5%嘅學校而興奮啩?
DBS有 1/3 ...

踩? 都未踩已經俾人片剩半條命
我只不過指出MSS個school report,本地院校個base唔係100%咋,都俾個傻人追住嚟鬧呀

醒目開學勳章 王國長老

HK-MAN 發表於 23-12-5 14:31
我又冇呢種宣傳論既感學,真心覺得過別自high家長high過龍...明顯有啲人/動物仔女學校聲譽好,但自己仔女係學 ...

間間學校都有老鼠屎㗎啦
唔睇global客觀數據睇咩? 又唔啱?

醒目開學勳章 王國長老

知道了
呢個帖講港同,咁請講SJC DG DB SPSS MSS嘅另外開帖好了

我唔係揞眼家長,我見到唔止MSS一間被討論wor

醒目開學勳章 王國長老

lailaie 發表於 23-12-5 15:35
咁多謝晒你的補充同解釋.
版主都出到聲叫我地唔好再談論, 咁不如到此為止, 讓返個post 比港同.
...

我唔係版主了
我只係一個普通會員

醒目開學勳章 王國長老

creambun 發表於 23-12-5 15:28
其實又唔駛奇怪,好多事一定有因由。MSS 學校本身沒有任何問題,我亦認識3位朋友/同事的女兒就讀。3位都乖 ...

腦殘粉同hater一樣咁令人煩(討)惱(厭)

醒目開學勳章 王國長老

WFH 發表於 23-12-5 17:30
我都睇哂全個post,好似唔係人地講起先?你都知討厭,你又講?你唔係版主,但係王國長老,好有份量,我一直 ...

唔係人哋講起先? 即係我講起先?你意思係講咩?
多謝你嘅恭維,但請明白我係唔係版主都好,我係某校家長,無論我點表達都會令人認為我有立場的
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊