用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到SFA信
樓主: damonella
go

收到SFA信 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

Hi BBR,

我囡囡好好彩, GH, SFA, 仲有幾間都收咗佢, 不過我會選GH, 因有中學, 我問囡囡INTERVIEW辛唔辛苦, 佢答少少, 我同佢講講爸爸媽咪同佢選間小學有中學, 升中學時唔使再INTERVIEW, 佢話都好, 不過我今朝去GH註冊, 我問如果新校舍未起好, 會唔會轉全日, GH答唔會會同現在一樣一年級返下午, 1230-1737, D時間我覺得唔好, 返到屋企都要6點多, 呢樣就係我唔係好鍾意, 但SFA, 九龍塘, 禮賢等又無中學, 所以我會選GH, 希望明年新校舍快D起好, 又或好好彩MCS, DGS都有好消息啦!

HI BBR,

因明日阿囡學校去旅行,所以我同GH講改在今朝, 今朝聽GH STAFF 講都有D家長去註冊, 你係咪都會留GH, 自行派位你報邊間?

原帖由 BBR 於 08-11-13 23:03 發表
我都好唔鍾意返下午,希望出年會起好,點解你今朝去?唔係明天咩?

回覆 # 的文章

Hi safarimama,

我早幾日問咗GH, 佢哋小四學費會收貴D, 不過只係比低年級多$100, 好似都係唔超過$3500 (現在), 祝你囡囡可以如願入到協恩, 其實我都想抽協恩, 因如返協恩行路3分鐘就到, 省返好多時間, 但我唔係聖公會, 所以報咗MCS. 希望大家24/11有好消息啦
‹ 上一主題|下一主題