用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

有無1I班同學仔?? [複製鏈接]

你好呀, 我個囡囡都係1I班的, 你的是囝囝還是囡囡呢?

係呀, 點呀, 你囡囡返學返得開唔開心呀? KATIE就返得好開心, 不過, 成日唔見呢樣, 唔見個樣咁!!

原帖由 88654321 於 10-9-18 23:47 發表

好嘢,終於找到同學仔. 我個是囡囡,叫Zanita. 你囡囡係咪叫Katie呀??

回復 5# heiheima咪 的帖子

咁你地小朋友係學什麼樂器呢? 有冇參加校際音樂節呀?

88654321 :我個女返學放學都係坐校巴的,
ZANITA學中提琴, 樂器堂個日咪好重? KATIE學琴, 只係帶幾本琴書, 我都覺得好重呀!!!!

hcsoma:點會煩呢?我自己都係做人呀媽,佢地依家初上小學,其實成日掛住嫁!見佢有時返來說學校點樣點樣,都要提住佢的。

heiheima咪 :我都有叫KATIE報音樂節,不過老師話要29號才知可否參加,其實都是她自己說要參加的,希望她可以自己比心機練習啦!

咁佢有無返到黎同你講"好重呀"媽媽!!!
咁佢星期二音樂課有乜做?

原帖由 88654321 於 10-9-22 15:56 發表

最煩係佢編唔到Tue學,要Thu學, thats mean要帶2日.

其實我都唔係好知評估那課, 好在你講比我知道!!

原帖由 heiheima咪 於 10-9-26 16:19 發表
星期三評估中文單元一 (第二、三課)及金句
你個女唔會了, 因為單元一第一課沒有教.所以佢以為是評估單元二.
學校每教完一個單元就評估一次.

...

之前我女兒都有跟我說何老師請假, 不過我都不知道原來她請了這麼多日, 那麼小朋友的音樂欣賞會否追得很辛苦呢?如果真的這樣, 我想學期尾見家長時, 都要問下班主任了.

原帖由 88654321 於 10-12-1 21:34 發表
昨天何老師仍然缺課,巳经連續數個星期了.昨天又是一連4堂自由時間,學校點攪架,巳好耐無上音樂欣賞同生命教育.
‹ 上一主題|下一主題