用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 邊間蒙特梭利教育係最好?
樓主: mamaSally
go

邊間蒙特梭利教育係最好? [複製鏈接]

我之前o係BB展買過幾百蚊貨,after sales care 好好,d staff有心同我跟進,有唔明白打電話去問,佢地都好 nice,逐一清晰回答,我覺得佢地真係係唔錯。

呢間蒙特梭利教育中心o係灣仔寶昇中心,o係 sogo 或 玩具反斗城都有得買。D質素都唔錯,玩具質地好好,一定唔會傷害到 BB 。做媽媽O既都放心好多。

我之前買左o既係「感官系列」o既玩具係木製,D木質地好光滑。

其實呢個牌子,有幾個系列都好好呀,例如學習感官、語言、數學、自然世界等等。

我之前就買左數學比我個2歲半o既仔仔開始玩,佢學得好快,玩得好開心。佢學得好好呀,因為呢套教材強調小朋友遁序漸進學習。

因為呢套教材強調小朋友遁序漸進學習,小朋友可以一步一步學習。
坊間好多數學練習,只係要求小朋友記住公式,如1加1等於2,但佢地就唔明白當中o既原因。
而呢套蒙特梭利o既教材就比小朋友由具體、實在o既概念學起,例如用數棒棒去學習「數與量」o既關係等等,真係唔錯呀。

我已經 pm 左資料比 nicoleyin 同埋 yasmingung,佢地仲好似11月有Workshops開呀。

對呀,我指o既灣仔新 Center 就係指 C.W. 呢間,真係幾好!

都已經 pm 了wingwanga 及 elizatyy,希望可以幫到你地。

BB3歲,都適合上呀。Workshops 有比0-6o既小朋友,0-3o既一班,3-6o既一班;而且仲有家長班。

我知道C.W.好似11月有班開,佢地仲請左外藉導師任教。仲有教導小朋友瑜珈,從小教導正確o既站姿同坐姿。

我已經 pm 左比你喇, joyce_2404。請放心,我都已經查詢過,o個位導師美藉導師,有多年於蒙特梭利學校教學o既經驗,有專業資格。
佢地D Staff 都好 nice,你可以問下。

之前有一段時間出左 trip,所以都 miss 左d message。
pm晒比你地喇。

走左一段時間,返到來見到小朋友越學越好,真係好開心呀。

e…咁我個BB咪同你小朋友係上同一班? 你小朋友係上邊一班呀? BB9o個班呀。

BB同你小朋友一樣呀,佢又係好守秩序,之前O係屋企玩時會掃亂D玩具,但返左 Montessori Playgroup 後就自律左好多,又比之前有禮貌。:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題