用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦
go

09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦 [複製鏈接]

我個仔都係29/11 interview wor
佢e加先學緊行,又未識講野, 傻下傻下, 真係唔知到時會點

請問有冇知interview係咩parents兩個都要去ga, 只去一個會唔會印象冇咁好?

原帖由 Avis0520 於 08-9-22 14:02 發表
我都幫囡囡報咗,11/29 interview。唔知interivew會係點呢,我囡囡好怕羞架,真係鄧佢擔心....

我都幫個仔報左寶寶, 想一星期返三日, 不過冇位總等緊
原帖由 leungwaimin 於 08-9-22 23:26 發表
sasa_p,
咁唔知係咪有左你呢个case所以佢地咁回覆我呢
我個女而家讀緊太古宝宝嘅適應班,要自己上一至五,9:30-12:00,
真係攰到我c,兩母女都病左,我就好返啦,個女今日向nursery到cry到嘔'譚'....
始終最疼小朋 ...

我係報有家長賠個種, 始終太細, 我自己返工, 想叫姐姐帶佢當出來玩下
我冇去睇過, 不過聽你咁講又有d 15 16
你個女咁細總要佢自己返五日, 會唔會殘忍d, 成日cry好可憐ga
諗起個女細個時候返學喊足1.5月真係好慘

附近得維記有play group, 我大女細個時候都返過, 好似得星期六

原帖由 leungwaimin 於 08-9-23 15:10 發表

I do think bobo is quite small,but not easy to find this class nearby.
I live in nan fung,and i want to let kylie try to play without me,
(after she born,i only not stay with her for 3 days because i ...

Really  small   
so my son might be your girl's 同學仔 later
my son is 0706 , how about kylie?

原帖由 leungwaimin 於 08-9-23 19:26 發表

i think they will let 有家長賠個種 group together with us,i saw a maid on monday,because kylie get sick ,didnt go to school for few days,and teacher let me stay with her for one hour,i saw this maid  ...

我都剛剛至報衙理堂做第二選擇, 佢都係一間好學校
至於民生就麻麻地好喇, 有朋友嘅仔讀過, 話師資樣樣野都同衛理差好遠.

原帖由 godbilla 於 08-9-25 16:19 發表
各位媽咪, 你地重有無幫BB報其它學校?

我自己報左衛理堂做第二選擇, 不過就未通知面試時間

另外, 報埋北角民生做第三選擇, 呢間就10月4號面試

你地覺得呢幾間學校點呢? ...

衛理堂d課程係淺d, 有外籍英文老師
如果想第日讀衛理小學選衛理堂就好d
第三輪叩門會優先考慮
‹ 上一主題|下一主題