用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 突然蘇淅打來話收阿仔, 點算好呀!
go

突然蘇淅打來話收阿仔, 點算好呀! [複製鏈接]

突然蘇淅打來話收阿仔, 點算好呀! 揀九龍塘宣道好定蘇淅好呢???? 有冇人幫幫忙
   0    0    0    0

請問有冇保姆車去鑽石山呢??

我都想!

我都打算搬去天后, 灣仔或銅鑼灣區, 但還未開始去睇樓 。
新樓太貴了,我想我應該會搵舊樓。
你何推介?大家分享吓。

原帖由 meimei223 於 11-6-14 19:42 發表
我都唸緊應搬去12校綱的那一個位最方便.  因大斜路自己帶好幸苦,自己揸車会方便嗎?

原帖由 meimei223 於 11-6-14 07:42 PM 發表
我都唸緊應搬去12校綱的那一個位最方便.  因大斜路自己帶好幸苦,自己揸車会方便嗎?

我見路邊都泊滿了車,又有大校巴要過,我想自己揸車會好塞同冇位俾你泊

Which one will you choose if you are given St. Margaret Mary and KCS if your kid is boy?

回復 4# monchuBB 的帖子

會有兩個褓母在門口等 , 連埋司機及車上褓母共有4個 , 佢哋會帶學生回課室交比老師為止

回復 5# cherryhyl 的帖子

I call them again today and ask how they decide who to call first on the waiting list and they say it's base on how the kid perform in interview but I say my son also answer all questions correctly and then how to decide who 1st and who 2nd among all those who got the questions right. They did not answer the question but basically say there are too many candidates this year, so cannot fulfill all the need

舒太無吹水,係有鐵連,上下課好,多車架!我每日揸車接送見到其實都危險,不過有咁多bus mother,如果真係無法自己接送都不要太擔心!

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

你地間間都咁好,好難決擇!

何來有4個褓姆咁好呀? 一架車十幾個小朋友得一個褓姆咋喎

原帖由 bjtower2 於 11-6-8 18:14 發表

住將軍澳 , 架褓母車唔可以駛到學校後門門口(健華街)有鐵鏈擋住條路, 要4個褓母帶住廿幾個小朋友行小小斜路, 落雨天就覺得有d危險囉 !!

回復 20# bjtower2 的帖子

舒太吹水, 無鎖同有唔同業主/大夏嫁!!!!   你鐘意駕車自出自入絕對無問題, 只係單程路麻煩啲.  仲有, 一啲都唔危險, 好小車嫁, 但下雨最好著雨衣, 唔會濕

我都問過學校, 一樣咁講,
可能人地d小朋友真係好叻, 冇計啦, 等下啦, 又唔駛太失望.
有小朋友被取錄的家長可唔可以分享點樣敎小朋友, 咁我可以重新出發,

My son also answer all the questions correct and he's born in June 08 but has not received a call even we are put on the waiting list and I wrote to them. Not sure how they rank people from the waiting list.

原帖由 meimei223 於 11-6-8 22:17 發表
KCS不一定收大B,我女10月B和見到有12月尾B.

阿仔係12月b, interview時答啱晒d問題, 但只得waiting, 現在還沒有電話...

原帖由 meimei223 於 11-6-8 22:17 發表
KCS不一定收大B,我女10月B和見到有12月尾B.

阿仔係12月b, interview時答啱晒d問題, 但只得waiting, 現在還沒有電話...

原帖由 sas180180 於 11-6-9 13:45 發表
可否叫家教會幫忙同學校傾

點樣聯絡家教會 , 是否正式上學才可參加入會表達意見嫁?

可否叫家教會幫忙同學校傾
‹ 上一主題|下一主題