用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 交唔交York留位費好?
go

交唔交York留位費好? [複製鏈接]

回覆:Cartim 的帖子

回到起點的問題,點解當初要報york: 係純粹想試下小孩實力,定還是真係喜歡它的優勝之處?其次係你想你小孩將來的小學是怎麼樣的路向?最後,你當初報york,相信已初步了解學費相關問題,每個家庭都有不同支出,問題是你願意並確定將這定期定額支出放在小孩身上嗎?

引用:Quote:原帖由+purin18+於+14-11-14+發表回

原帖由 ky201105 於 14-11-15 發表
你也不要太激動,希望你明白一間學校有好多元素,校長,行政人,老師。作為家長的我們,一向都知學校行政決 ...
呢位媽媽or爸爸好理智,其實我都有同感,學校教育資源配套、課程安排真係做得好好,小朋友係學到好優質教育,只係行政有d混亂、問野永遠問唔到答案。如果家長目標清晰,目的只係學術上教好小朋友,而唔係serve自己便會舒服好多。

引用:成日聽人講六歲前要加強語景,請問家長可否

原帖由 pig@_@pig 於 14-11-18 發表
成日聽人講六歲前要加強語景,請問家長可否分享有NET教或者學校重英語,是否小朋友講英文時發音也會像外國 ...
我覺得發音係一個issue,我近期留意到聽得明的小朋友上課會留心d,相反聽唔明多數便會失興趣四周搞,所以,NET語景係有好處。呢d係我係自己chat room同其他家長的討論,分享一下,希望幫到你。

‹ 上一主題|下一主題