用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 東區中學
go

東區中學   [複製鏈接]

醒目開學勳章

ohmylove 發表於 19-10-18 13:41
回覆 王家爸爸 的帖子

按他的呈一分數來看,排名級33是B1尾,我小朋友是二線小學,如按他的成績是我小朋友 ...
band幾唔係睇分數,係睇名次,你睇返小朋友學校有幾多學生係band 1,如果小朋友名次within個range咪係band 1,如果貴校得頭10名係band 1咁小朋友咪唔係band 1囉

醒目開學勳章

conniecheung 發表於 19-10-21 00:09
其實北官 在14網 算是1線小學,所以級33 未至於band1尾吧。
睇返派位得大概50個派到band 1,而且無頂級學校,睇嚟學生banding麻麻,不過級33都應該係band 1嘅

醒目開學勳章

zanezane 發表於 19-10-26 15:01
回覆 Poyau 的帖子

43%降至33%, 降幅好大喎。
亦有可能呢幾年小6生多咗,自然無咁多人可以偷雞

Poyau    發表於 19-10-26 21:29

醒目開學勳章

mcl203 發表於 19-11-5 11:51
東區,男仔去搏偷雞機會比女仔弱好多~~~
邊區唔係呀?真正輸在起跑線

醒目開學勳章

東寶 發表於 19-11-21 17:45
請問如果北衞頭三十,中婦自行有機會嗎?
北衛有講名次?

醒目開學勳章

ohmylove 發表於 20-1-10 13:18
想請教大家,自一張記、自二中婦,有沒有機會有得in 。老師話2次呈分是級10,以住學校只得2-3人入張記。 ...
你應該問問前人級10內有咩學校自行成功?不過如果你係band 1,中婦大抽獎機會都唔細

醒目開學勳章

conniecheung 發表於 20-4-10 15:40

你可以睇返 個表,東區小六升中 人數 與英中學額,假 ...
條數唔係咁計㗎。。。你哋學校有無升中資料同策略?

醒目開學勳章

煩媽你好媽 發表於 20-4-11 00:10
請問應該係點計,真心問,真係好擔心,個表好得人驚
學校應該有relevant數據可作分析,如果學校咩都唔做,咁睇下呢個post都好過冇
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3818202&extra=page%3D2

‹ 上一主題|下一主題