用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了
樓主: sylsylwen2007
go

聖提SSC和英華YWC都出左OFFER了   [複製鏈接]

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-13 17:34
謝謝,英華我知,我想問赤堤。
你有考赤提?以為你只報英華同spc,講真赤提收你會唔會放棄自行?

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-14 11:39
無咩原因,成績唔夠好囉!你知唔知而家係三私一直就多人有得in,有offer,津校通常去到級頭十先多機會。
自 ...
不過你話識人3c級頭都無著落,可見凡事無絕對。

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-3-14 12:02
今年多左3300人, 學校慢慢揀......

我女下年升中, 比今年更多人, 我死定.......
乜你生得咁密?
見你仔好似有唔少offer?女仔通常會再易啲

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:09
凡事當然無絕對,自己都唔會係做絕對嗰個,但大眾數據總可以參考。
後話,個女仔响協恩第三輪offer終於有 ...
唔執著入神校又無乜理由無offer嘅,啲位始終會慢慢騰返出嚟

醒目開學勳章

b3410 發表於 19-3-14 12:16
我仔都係下年,好忐忑不安。期中測驗後馬上就考呈一,大家加油
可能你仔成績好先至忐忑,我哋要求低,大不了咪搏抽獎,我已經睇定啲band 2校睇下填邊間好

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:25
咁你睇咗邊間?
band 2你都啱?都無乜幾多,你嗰區咪睇咗sls囉

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-3-14 12:26
咁我唔知佢,但俾我都會只考慮神校,反正佢實入到上智,無理由讀差過上智既直資吧?
...
另1個post啲sfa家長話級頭30都唔考慮上智喎,不過我數過佢哋舊年派位,派/考得好過上智嘅都唔超過10位

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-3-14 12:36
我都係搵定B2學校, 亞女只能應付到學校考試,,,,,叫佢面試死定, 仲有大半年比佢提升自己, 睇佢自己做化
...
應付到考試已經好好啦

醒目開學勳章

b3410 發表於 19-3-14 12:51
唔算成績好,不過起伏好大。唔知呈分果次考高峰還是低潮。放假都唔夠膽出去玩,因為玩一次,退步幾十名。 ...
退步幾十又真係幾驚嚇,不過印象中你仔定女都試過進步1x名啦
‹ 上一主題|下一主題