用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

報料:冬天校服 [複製鏈接]

我前日都去問過,仲俾個位職員噴到一面屁,其實我只係想買冷衫姐。如果冇灰褲賣。去其他校服公司都有,好普遍。女仔紅色襪褲去寶靈街應該有。

嘩!我係愛民買要$85一條22碼灰褲。如果真係好凍,我會俾阿仔着條打底褲。
至於嗰位阿嬸嘅態度,真係一絕。依家回想起註冊當天已經有家長問要買冷衫,當時30幾度,心諗店會有?結果阿嬸攞咗件冷背心出嚟。
之前我去問,俾我買到最後一件過頭笠冷衫。但我係想買開胸的。不過都照買。上星期一放假又去問下。我開先問灰色衫校工阿姨有冇開胸冷衫。阿姨講得唔正我聽唔凊。再問一次,果位阿嬸即時好似機關槍咁。"我訂咗貨好耐,上海廠要嚟就嚟,唔嚟我都無辦法。你問幾多次都係冇"
真係唔知點解去買校服要俾人鬧?以前囝囝讀n1間學校會出通告,放好尺碼樣板,集合一齊幫家長訂。都唔駛週圍搵。
冷衫質地係地係merino混polyester,但又放個shertland既嘜上去。厳重違反商品標纖說明條例,如果唔條有條紅間,又有校章車花,真係唔想買。

各位囝囝嘅媽咪,爹吔,我發覺件男仔長袖恤衫先至經典。短度闊封。袖長衫短。阿仔著咗兩下衫腳就走咗出來。我跟住去愛民買有校章恤衫,比例好d。可能是我自己阿仔身形不合佢地做嘅比例。
我都有問過運動服,小學的先有得賣,幼稚園的冇。
我星期三一早去書局買,見佢都抄咗一排先至搵到5號衫,L碼褲俾我。

回覆 1# NICOLE123 的文章

係灰灰白白,不過我唔換啦。愛民個件白的,$50

我阿仔依家剛好一米高,今日比佢着冬天運動服,條L碼都有小小長。學校一向收大仔,點解訂貨時唔訂好一點assortment?搞到d家長要兼顧一些咁小的事。另外運動服質地全棉terry織布,呢種料縮水率好隱定。所以我佑計你用熱水都縮唔到幾多。只怕褲太長,小朋友走動時好容易絆倒。唉呀!真係校服今小事都可以咁麻煩!唔通我自己想太多了?

唉!今朝去買已經斷咗最細個1碼嘞。只得過頭笠長袖/背心有最細。我買咗2碼俾阿仔。其他斷咗碼嘅校服要十二月初先番貨。

我阿仔唔算好高。2碼都ok,開胸冷衫諗住著係中褸入面,所以唔買咁大件啦。希望其他媽咪都買到要買嘅校服。
‹ 上一主題|下一主題