用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 2010/11簡介會後的疑問
樓主: debbieip
go

2010/11簡介會後的疑問 [複製鏈接]

原帖由 HKQQbaby 於 09-8-25 10:33 AM 發表
一對仔女
SMC校風與其它學校一樣有規有矩. SMC是直資學校,在收生上有自主權,去年收生比例12:1,學校不會選"壞學生"入校. 每間學校都會要求學生在德育與操行須達到學校要求.
這些不但是學生須做到,就算我們成年人亦須 ...

HI, HKQQbaby

請問你小朋友係唔係讀 D 一間小學 ?
因為我聽完之後我覺得同我個理念一樣, 只係怕 D 課外活動唔多, 因為個日係小一同中一一齊簡介會所以有點亂 , 所以想請教下你..

THANKS

原帖由 HKQQbaby 於 09-8-25 10:34 PM 發表
happymama_jkc

My baby is SMC's P2 students. There are different activities in one year. i.e. 童軍/交通安全隊, Drama, Dancing, cricket(木球)粵劇 劍擊 Drawing, they are all free of charges, and all in  ...

hi , HKQQbaby

係呀 .. 我女女琴日 interview 完, 而家好緊張呀 ..
唔知入唔入到呢 , 因為我首選係 d 一間, 我覺得適合女女讀, 我女女好活躍架無時停.. 咩都岩, 唔知女女琴日見成點呢? 幾時會有通知呢? 好緊張呀 .....
‹ 上一主題|下一主題