用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 ...
樓主: yingwong
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 [複製鏈接]

030316,

我覺得你囝囝放完個暑假唔同O左好多, 佢活躍O左好多, 每日都見佢跳舞, 仲同隔壁O的同學仔有講有笑, 見到佢而家都好開心

我都好難幫你問到我囡你囝囝上堂留唔留心, 因為我囡都比老師投訴佢上堂唔留心, 又鍾意講野, 問佢以為自己做錯野又有佢份, 都唔敢答
好多媽咪都有微言話點解學校有普通話堂都唔通知家長?   
因為呢件係好事, 我O地都想佢地有普通話學,但學校就好似有O的鬼鼠, 要O的學生講返出黎  
原帖由 030316 於 08-10-21 00:32 發表
我都覺得佢大個左活躍左,見到佢咁開心我自己都好安慰,
好希望有一日能夠去學校睇佢跳舞呀
幫我問下你個女,我個囝係堂上係咪又唔專心了?
佢開始上堂有點心不在焉

星期日九龍灣宜家家俬 ...

我有試公文, 但試完無報到, 因為要日日陪佢女練習, 我無乜時間 而且我報o個間公文o的miss對學生及對家長都好無禮貌,  所以我無繼續報名學

quote]原帖由 030316 於 08-10-23 23:17 發表
yingwong
多謝你拍左早上跳舞短片,雖然阿仔都有教我跳幾步,但都係唔係太清楚,
我頭先播時,阿仔剛好經過,立即大叫:係我學校呀,嗰個係miss ........,睇來佢真係好仲意返學
學校好有心思喎,年年都教唔同的舞步, ... [/quote]

我見o的老師好年輕, 好似得十幾歲咁, o向到幫手改作,  
我就問同我講解有關公文教育個miss:
"你o地o的老師的學歷大約係怎樣? 好似都好年輕o咼"
佢望我一眼就答: " 你個囡咁細, 就算係中學生都教到啦, 都唔需乜野學歷啦!"
我都知我囡只係讀k2, 係細, 但都唔需要咁求其O架!
到我試讀完都係決定唔讀時, 佢就係咁追我交學費
佢地比我印象好差, 我都唔知係唔係我唔好彩
原帖由 030316 於 08-10-26 23:21 發表
Jamie0730
佢地點樣冇禮貌?
不過老師的資素都好重要架,
我個間d老師個個都好樸實,
試過去過隔離另一間類似的課室,
裏面有個染金髪穿吊帶背心,坐底會見到小蠻腰的靚妹,
初頭我以為係個學生哥,
點知係個老師,
嚇到我即 ...

我只知道上星期普通話教眼、耳、口、鼻及唱歌, 但唱乜歌, 我囡都講唔到出黎, 我囡講o的國語都幾難估到佢講乜
原帖由 030316 於 08-11-10 21:14 發表
我都係咁話,一定要跟下佢d字,
之前因為放手俾佢寫,部份寫得醜樣,我都由佢,諗住都係初學,就算啦,
點知就係咁令佢得過且過,
好彩老師提醒我,
依家跟返佢d功課,
先知原來佢可以做得幾好,
我地要相信小朋友的能力呀!
另 ...
‹ 上一主題|下一主題