用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

明天的birthday party一定很震憾,盤滿生日袋滿!2in1嘛!

今年幫手"親子藝穗FunFunFun"頗擔心流程,因為原旨當然是親子DIY,有二佰幾小朋友參加,再加埋大人,但得3個半鐘,即是每攤位平均每個鐘最少做70...想過做多些事前功夫以...但又不太夠時間人手...
希望大家玩得開開心心!
請放心,應該想到解决辦法...

d小朋友真是好鐘意拖手仔,重要拖到入無人之境,陶醉她倆空間,可憐身旁身後大人緊張萬分,小則覺路窄唔好意思阻住其他人;中則驚是但一個click到連帶另一個跌到;大則恐她們不留神道路交通安全;還有三人行或以上,唔知點拖好,唔拖呢個又話做乜唔拖我,後加大堆解釋...
打擾她們又好似不識情趣,表現過份緊張,但有些情况唔理唔得...
Anyway,佢哋真係好鐘意even路程很短...

請問5月8,9日是什麼樣的假期?
其他kinder小朋友都會放假嗎?
還是只是某某組織的教師學習日?

另外2/5想抽空同囡囡去支持聖火傳遞,但唔知邊段路仔適合我哋年紀較少嘅小朋友參予,有冇提議呀?

原文章由 ChioMaMa 於 08-5-15 13:21 發表
學校的web上唔到, 唔知係我部電腦的問題, 或是學校的web的問題?

剛剛試過,上到...

反而bk近來就...

原文章由 monkey妹 於 08-5-19 12:35 發表
晴晴似晒我囉(膽生毛), 不過我驚晴晴第時唔係保護BB, 係搶埋BB啲玩具自己玩

上FRI"親子共讀"講座,你偶然擰轉3/4面望後,見你"臉色"好似幾好,沒有浮腫,但睇唔到個body&留意唔到其他大肚媽咪...

SRLKd小朋友真是不得了,反應超熱烈,esp.K1...
這是很好嘅現象!

原文章由 schau28 於 08-6-24 12:31 發表
嘩, 明年的校車費加左$120.00....

我短途都加佰幾,成20%...

原文章由 schau28 於 08-6-24 12:31 發表
嘩, 明年的校車費加左$120.00....

我短途都加佰幾,成20%...

高考今年2名考生考獲6A, 11位考獲5A

2名6A及6名5A考生就讀恆生商學院

另外5位5A分別來自:
聖羅撒書院
聖保羅男女中學
大埔迦密柏雨中學
莊啟程書院
聖方濟書院

原本打算明天到"青葉"食lunch,然後報料,因非常近我工作地方,&好耐前有段時間定期光顧,但後來晚餐轉了放題試過一次,水準不是太差,只是較前遜色...
‹ 上一主題|下一主題