用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kcm
go

2010-2011 小二俱樂部 [複製鏈接]

同巴士一齊洗白白, 真係好特別啊, 下年都要留意下幫諾諾報名參加.

多謝報料.

原帖由 tramtram 於 10-8-20 16:59 發表
青年空間.:funny:

呀女話好正喎, 好多巴士睇 (新/舊款), 坐係巴士內同巴士一齊洗白白.:handsome:

學校好細心, 已經出左全年校曆表, 放便家長們安排活動及請假.

http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/schoollife/10-11/sept10/schcalendar10.htm

係呀, 學校放左三大頁通告上網, 預早睇左, 咁 1/9 都唔洗咁忙亂, 真係要讚下.

下星期會到校做 "膳食姨姨", 協助低年級同學用膳, 諾諾都好高興表示不用在課室食飯, 昨日老師已安排飯堂座位, 仲讚佢地又快又合作, 回家後說個不停哩. ( 小朋友最鍾意比人讚)

原帖由 creamymami2007 於 10-9-3 09:34 發表
今年學校有好多資料在校綱, 令到我們不用追問小朋友太多

今日做下層 (係高年級), 見唔到囝囝.
第一次見咁多學生一齊食飯, 好壯觀呀 !   

原帖由 Gabrielma 於 10-9-6 15:23 發表
去飯堂午膳係好過係課室食飯, 起碼唔駛成日留係課室. 而且上上落落可能會食多d飯 !

放心啊, 每張餐枱有一位六年級的同學 (膳長), 負責照顧小朋友, 會提醒一下小朋友的, 老師亦不時四處觀察, 示意小朋友吃多一點.

原帖由 pearlpytai 於 10-9-7 13:45 發表
請問有無老師或膳食姨姨睇吓小朋友碟飯? 如果食得少少,剩餘好多,會唔會叫佢地再食多D架?  因為我個小朋友小一食飯時都經常比老師叫返轉頭再要食多D先比佢出課室玩. ...

以我做左兩日 "膳食姨姨" 的體會, 飯堂尚算陰涼, 有些微風吹過, 眼見小朋友亦吃得很快很開心.

原帖由 kcm 於 10-9-8 21:46 發表
其實大家的小朋友有冇反映食飯時好熱, 唔想食呀! 因三十幾度下食飯都幾辛苦, 我個囝好唔鍾意, 因佢好大汗, 佢話鍾意係課室食. 我諗怕熱D小朋友好辛苦, 如果冬天好凍仲慘, 著住大褸, 飯又快凍, 仲要凍住食, 唔知可唔 ...

小朋友在校是特別叻, 好多嘢都做到 !  

好認同啊.

原帖由 Gabrielma 於 10-9-9 13:39 發表
講開食飯, 囝囝去飯堂食, 好似開心d ! 今年三年級係下層, 而且要自己用托盆取飯盒再回坐位吃, 唔似低班將飯盒放在桌上 !  都係時候訓練下佢地.

小朋友在校是特別叻, 好多嘢都做到 ! ...

2B 參觀香港公園 - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1319037555587&set=a.1319036435559.41207.1820238826

無問題喎, 諾諾咁鍾意 $$$.

你多 d 比真錢囝囝去買下東西, 好快就分得清楚啦.
有時我會比 $20 叫佢自己入超市買三樣野, 告訴他如果超支就一件都唔買, 佢就會自己去計算.

小朋友是很聰明的.

原帖由 creamymami2007 於 11-2-26 11:01 發表
請問大家的小朋友學貨幣順利嗎??? 我家大牛成日5角變了5元, 請問大家有什麼方法可以分享吓
‹ 上一主題|下一主題