用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

回覆 42# cacanov06 的文章

我in君匯港個間,我去埋家長會,校長話有大約430個申請,pn班上下午加埋有4班,最多每班收25人,即係4個收1個,我個囡讀緊星期六pg,之前問過主任佢都係話收生程序一樣,無話讀緊pg有優先,所以本身唔係好緊張,但係見到個日咁多人in,攪到好有壓力。

KaMa Piggu,

你都叫有waiting letter, 我係reject letter個隻,我有去家長會o架,阿囡又係pg學生,表現不算太差,都唔得,無o野講!唉!

原帖由 KaMaPiggu 於 10-3-31 17:28 發表
Waiting 個d係有回條簽返比學校話confirm個wait list, 如果冇回條的話, 即係代表reject嫁啦..其實都真係唔知係咪冇去個家長會所以冇得讀, 個日我病到乜咁, 所以都冇去個家長會, 但係阿囡都唔算差吖個表現, 而且仲係p ...

KaMaPiggu,

都無望啦!我係未放榜前,排在九龍站pips,希望得啦!不過佢地講明收左pg學生先。
good luck ar!

原帖由 KaMaPiggu 於 10-4-1 12:38 發表
ML710,

真係冇野講囉..唉...話wait喎, 機會都好微啦, 仲要一定唔會有AM位嫁喎..所以都15/16, 依家要開始揾吓仲有冇d咩學校仲有位添呀...

Hi Mrs. Hamster,

謝謝你的資料,我報的是local pm班呀!希望佢地有位啦!之前都好唔開心的,但係呢d可能係天主o既安排,我住係深井0架,仲同公司攞左半年無薪假期9月開始,諗住每天車囡囡返學,而家唯有再計劃過啦!
我點解咁緊張囡囡讀唔讀pn係因為好多朋友d仔女in k1時,學校會問小朋友有無讀過pn,如果無好多都唔收,再加上囡囡係好慢熱,唔鍾意同d唔識o既人玩同講o野,可能呢一個係唔得o既原因!

原帖由 mrs.hamster 於 10-4-2 14:29 發表
你報咗PIPS嘅 local or international stream呀?
我個仔係PIPS返緊PG,不過都要5月先知收唔收同收邊班am/pm
以我所知如果係international stream嘅PMclass係應該有位嘅,因為之前有dpg嘅小朋友一足2歲就要轉去返PN,如果無 ...
‹ 上一主題|下一主題