用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 你地會點做,如呀仔期中試成續差
go

你地會點做,如呀仔期中試成續差 [複製鏈接]

引用:回覆+florence852+的帖子 你仔而家都讀緊+

原帖由 梁媽媽 於 15-03-16 發表
回覆 florence852 的帖子

你仔而家都讀緊 sixth form,
完全同意

回覆:你地會點做,如呀仔期中試成續差

我同兩個仔都係咁講,前途係佢地既!要點樣行,佢地負責,作為父母,只係從旁提醒、分析、鼓勵,將來結果如何,都係佢地承受,所以要讓佢地明白,再作決定。

引用:回覆+Flowerlam+的帖子 特首話他的女兒有

原帖由 Sheep006 於 15-03-17 發表
回覆 Flowerlam 的帖子

特首話他的女兒有病先咁樣
咁都信?

引用:回覆+noel2010+的帖子 而家香港好多年青人

原帖由 梁媽媽 於 15-03-18 發表
回覆 noel2010 的帖子

而家香港好多年青人都係咁, 話佢唔乖又唔係, 全無不良習慣, 但就係一個 "懶字",
呢位仔仔梗係前幾世積左好多福,投胎黎嘆世界。

引用:窮養孩子﹕慳家養出快樂兒-千金難買家庭樂+

原帖由 dsedse 於 15-03-18 發表
窮養孩子﹕慳家養出快樂兒-千金難買家庭樂
千金亦難買少年窮,現代物質太豐富喇!有幾多父母肯忍心呢?

引用:Quote:亮燈+發表於+15-3-18+09:42+呢位仔仔

原帖由 noel2010 於 15-03-18 發表
哈哈!我同呀仔講,我前世係佢情人,用唒佢D錢買,今世是還比他。
哈哈……好野

引用:唔好意思,咁耐先回應.+其實佢都唔係好懶,都

原帖由 florence852 於 15-03-19 發表
唔好意思,咁耐先回應. 其實佢都唔係好懶,都有溫書, 不過勁無記性, 唔識解題目,答唔得多囉或答錯. 睇番佢D野 ...
有D似我細仔,冇符

引用:正常的,咁你孩子其實是叻仔,放鬆吧!—切

原帖由 brother4 於 15-03-19 發表
正常的,咁你孩子其實是叻仔,放鬆吧!—切是上天早有安排!
我都係咁諗,隨緣吧!

引用:Quote:原帖由+Flowerlam+於+15-03-18+發表B

原帖由 beaclem 於 15-03-20 發表
我會好激,趕佢出街,等佢自生自滅。我都係咁同我女講,佢唔好諗住唔做野,我一毫子都唔會比佢,層樓會捐比 ...

引用:可能曾經有得罪閣下,真不好意思,相信我自

原帖由 brother4 於 15-03-22 發表
可能曾經有得罪閣下,真不好意思,相信我自己想了解多一點,所以用why。。。如果閣下感我成日亂説,是演譯 ...
我都好驚得罪人,如有冒犯,希望各位見諒。

引用:家長日,老師也說兒子懶,其他也都沒有什麼

原帖由 kaimiles 於 15-03-22 發表
家長日,老師也說兒子懶,其他也都沒有什麼問題。青少年真的難教,講✌️講不聽,罵了當聽不懂,打他也打不 ...
未開竅吧!慢慢同佢傾下,會明白的。

SYSquare 發表於 15-3-22 12:34
我估lui是叫brother 4不用理會上一層楼人兄的建議,不是指brother 4成日亂说。lui,對嗎?大家放心啦,互相 ...
我都係學緊喎!
‹ 上一主題|下一主題