用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問下住英國或熟悉英國既朋友問題
go

想問下住英國或熟悉英國既朋友問題 [複製鏈接]

哈爾濱 發表於 16-10-11 07:32
我想問有冇乜網站或途經知道英國D小區好唔好住,治安好唔好?即香港新界區既沙田好住人流唔雜咁。因為我開 ...

又如果能力許可的話,可以搵間好既私立寄宿學校,但不寄宿,放學返屋企,咁會唔會靈活D呢?

basbyy 發表於 16-10-13 09:41
我無問呀,因為大女讀 sixth form 可以讀 state school,但細仔只係 Year 9 要讀 Boarding school,而我係 ...

唔使擔心,問題唔大,就算唔得,我阿大同阿細都係唔同學校,冇問題架!

basbyy 發表於 16-10-13 11:54
唔知點解,大女當年考入學試時,我一D都唔擔心,其實亞女當年仲細過細佬而家,但細佬我就好擔心!!可能係 ...

孻仔孻心肝嘛!我阿細個樣都好BB,太太都同你一樣好擔心,成日驚俾人欺負,好唔捨得,依家咪又係咁!冇問題啊!

basbyy 發表於 16-10-13 12:17
我大女係一個好理性嘅人,所以可以好放心佢自己處理任何事,但細仔係一個好感性嘅人,我成日估唔到佢嘅諗法 ...

原來係咁,祝你願望達成!
但我阿細就自己話要去讀,而且佢唔鍾意阿哥間學校,呢間都係佢自己揀,所以我就放心!
‹ 上一主題|下一主題