用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留英工作
樓主: CircleFat
go

留英工作 [複製鏈接]

回覆:留英工作

我都想知,估係水、電工。

引用:亮兄好犀利,英教授約三萬鎊一年+,水喉匠

原帖由 brother4 於 15-10-26 發表
亮兄好犀利,英教授約三萬鎊一年 ,水喉匠約三萬五千鎊ㄧ年,人工費貴上門收40鎊起,每小時收一百鎊,不足 ...
可惜我冇水喉牌

引用:Quote:亮燈+發表於+15-10-26+17:01+可惜我

原帖由 skIII 於 15-10-26 發表
咁即係你有電牌?
另人工最好是煤氣工,因為任何有關氣體爐維修,一定要由註冊煤氣工程人員做,有次廚房裝 ...
係,有電牌,因為自小就懶,讀唔到書,惟有揸縲絲批。

引用:香港講教書一定是補習天王過千萬年薪,朋友

原帖由 brother4 於 15-10-27 發表
香港講教書一定是補習天王過千萬年薪,朋友英大學畢業,回港入名校教書,現做補習社月入過十。。。好羨慕

...
最近賣報紙頭版廣告果個年薪過億

引用:回覆+brother4+的帖子 點解只係中文嘅?其

原帖由 shmilu_kio 於 15-10-29 發表
回覆 brother4 的帖子

點解只係中文嘅?其他科唔得?
重點唔係乜野科,我覺得重點係個教育制度,創造一班所謂補習天王,越來越畸形。

shmilu_kio    發表於 15-10-29 22:49

引用:因佢叻,幾次貼中考題 +

原帖由 brother4 於 15-10-29 發表
因佢叻,幾次貼中考題
我覺得貼中馬或股票會更叻

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-10-29+發表重點唔

原帖由 AK_Fans 於 15-10-29 發表
我覺得冇辨法,好似我細妹,數學吾叻,確實去補左後,佢話明白多左/有進步,由吾合格到合格

...
其實重點係:無論任何科目,唔明就一定係問老師,但點解要補習至會明呢?如果補左至明,即係學校係廢既!一定個補習老師好堅,但我相信兩者都唔係,因為教育制度有好大問題,令到學校老師教唔明D學生。

引用:肯去補習是向前行一步,努力吧!讀書真靠自

肯去補習是向前行一步,努力吧!讀書真靠自己,朋友當年自己上補習社冇錢,連買練習也不可能,每天上圖書館 ...
四阿哥好勁,我就由小到中學英文都係全紅,冇得救。

引用:咁我就叻D,滿缸紅,但現你勁D有牌人仕。。

咁我就叻D,滿缸紅,但現你勁D有牌人仕。。。。讀書唔叻,朋友孩子去留學 學設計,浸過醎水好D

...
點解我冇滿江紅?因為我係讀中文中學

引用:都話比你叻,中小中中也是滿缸紅,我至 +

都話比你叻,中小中中也是滿缸紅,我至
佩服佩服

引用:Quote:亮燈+發表於+15-10-29+11:00+其實重

原帖由 3b 於 15-10-29 發表
這個問題我都好想知, 補習老師教就會明, 返學上堂就唔明.

1. 補習班 - 小班教學, 每班只有大約8人, 一星 ...
呢個係其中一個原因

引用:Quote:亮燈+發表於+15-10-29+07:10+重點唔

原帖由 shmilu_kio 於 15-10-29 發表
畸形...家長造就出來的。即係而家d小朋友2y 就話要比佢學野, 咁...有求有供啫。
全中,個個都話要贏在起跑線,其實係輸在終點線就真。

‹ 上一主題|下一主題