用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

HI! 各位媽咪,

囡囡今年9月讀將入讀N1 (PM) 班, 有冇媽咪都係? 大家可以交個朋友~
   0    0    0    0

我之前也沒有報他們的Playgroup, 到K1都希望可以直升. 但係唔知係唔係一定會直升還是只係機會大一點?

你的小朋友呢? 也是讀迦南嗎?

HI, 各位媽咪, Vianne 係B7組. 好開心認識你地呀.

我地住荔枝角, 所以都會比囡囡搭校車.

原來迦南可以直升K1!? 咁就好了, 唔洗煩~ 由囡囡要報讀N1到現在決定讀迦南, 足足煩了8個月~~

但係我又覺得這未必係組別, 因為我取錄信係B2, 但係註冊信係B7. 有兩個號碼....???

HI cherylyau_b,

你現在囡囡返緊Playgroup? 你覺得好唔好呀, 我都想報下和囡囡早一點適應學校生活.

另外, 你係住邊區呀, 囡囡九月返學要唔要搭校車?

name         birth       class     School bus
(1) WTK            07/05      AM          Yes
(2) Vianne媽咪   07/08      PM          Yes

原來都幾多媽咪住荔枝角喎! 我都係住荔枝角的:

你地都好, 有得選擇, 我BB8月尾出世, 因為未夠兩歲, 冇得返預備班

我囡囡入咗提子組, 都係下午班.

各位媽咪,

你地有冇idea去邊度買返學鞋?
‹ 上一主題|下一主題