用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 浸會大學附屬學校王錦輝中小學 1C 班家長報到!!!! ...
樓主: Esther-Hailey-J
go

浸會大學附屬學校王錦輝中小學 1C 班家長報到!!!! [複製鏈接]

但係得4日咋喎,有乜好提議?

原帖由 小學生 於 08-10-23 16:40 發表
係呀,要plan啦,唔係旺季可以去盡d

哈哈,我看完命中之後就墮入左佢既深情中囉

再整多張靚相你睇下先

我都諗住得4日最有可能都係去台灣㗎啦,不過最驚就係依家淡季,佢地又fix嗰幾日,未必成到團!

原帖由 makfr 於 08-10-24 10:51 發表
諗住去下大陸 or Taiwan 3日2夜倒la..(only my son and me)..有興趣就不如一齊啦....any other suggestions 呢?  

我見阿仔寫住10月23日。

原帖由 makfr 於 08-10-31 16:25 發表
請問知不知道Math WB Ch.11 係幾時的功課?煩請告知.  Million thx.

係呀,我都有d担心7-9號嘅assessment!

原帖由 ts07an 於 08-12-18 17:45 發表
今日無派返語文精煉, 老師話明天派返.

假期唔係好多功課, 可以温習吓....

HI, makfr,

Same as my son,所以上每日一篇都可能係等星期五唔使趕功課時一次過做晒佢咋!我都覺得呢個假期唔係好少功課,加上要溫習,又要做LA個 project!不過你唔好理喇,自己多d休息,千祈唔好教功課,如果唔係就實勞氣㗎喇!
就等你家姐幫手教仔仔啦!

原帖由 makfr 於 08-12-18 20:58 發表
Joan,

I think your son is so great as my son uses long hours to finish his homework everyday. I can't give him extra one as he is too slow.

IS份project基本上係我老公整嘅,阿仔淨係剪吓嘢,係隔離攪攪震,Maths份project重煩,放假前又無帶worksheet返黎,到第1日返學先知要做,要1 晚同佢攪掂。依家下星期我重要整多你哋1份,因為阿仔話OLE下星期要交個面具喎........      

原帖由 makfr 於 09-1-7 16:55 發表
唉...真係煩C....我整多過ar 仔整! 今日先交IS份project 咋!

Hi, Billy 媽咪,

印象中之前又好似無派返,今日無派到嗎?要返屋企搵搵先!

Nestor 媽咪
原帖由 ts07an 於 09-2-6 17:21 發表
英文 mauve 組 媽咪 :

你地有沒有派返 journal 本粉紅色簿 ?
今個星期要做 journal.

billy 媽咪

Billy  媽咪,

我發覺唔單止英文無簿做,連中文“隨筆”都搵唔到簿,咁我惟有兩樣都叫阿仔用紙做住先!

Nestor 媽咪

原帖由 ts07an 於 09-2-6 18:10 發表
NESTOR 媽咪,

我打電話返學校問, 不過 MRS. MEHTA 巳經走咗問唔到啦...., 我諗住做係張紙度交咗功課先 !

BILLY 媽咪

Hi, makfr,

Nestor 尋日已經同我講話 Emerson 同老師講唔見咗d買書錢,我仲唔知佢講真定假?咁你同連老師講聲好d喎,睇吓會唔會有人執到?

原帖由 makfr 於 09-3-6 16:50 發表
今日比ar 仔激C, 比佢帶反學校嗰$100買圖書錢5見咗,佢話一早放在drawer內,去完reccess反黎就5見咗la!
‹ 上一主題|下一主題