用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望 GHS interview
樓主: cmir
go

德望 GHS interview   [複製鏈接]

回覆 lililibb 的帖子

有朋友問過, 但校方未有正面回答, 只說有2nd interview 機會大, 但唔知有幾多人2nd interview

catf2 發表於 21-2-23 15:22
中一有240人6大班,主科再每班1開2,1A1, 1A2,1B1,1B2咁.....
小學45人一班,有5班,到6年班有啲班得40 ...
如果收小學部8成學生, 即係中學部有約80個位給外校生。如果有250人2nd interview, 約1/3 機會獲取錄

lililibb 發表於 21-2-23 18:32
回覆 cmir 的帖子

以往都有250人入到second in?咁就唔太大機會啦。

純粹估計,不知實際2nd interview 人數

另外可能有些會take 其他直資/自行offer,所以真的好難講,唯有耐心等候結果 希望會早d出offer, 唔洗囉囉攣

今早朋友問過學校, 這2天會寄信, 留意信箱
Good luck everyone

回覆樓主:

未有,可能要等明後2天

JR東日本 發表於 21-3-6 14:03
今天唔知會唔會有信呢?

未收到,可能真係要等下星期中   

回覆樓主:

好開心阿囡都收到offer

b3410    發表於 21-3-8 17:28

LaiMing1966 發表於 21-3-9 07:29
想問下德望要簽回的undertaking, 意思係話簽左就要放棄非直資學位,那是否不能取回張小六派位証正本呢?謝 ...

對,當你有直資學位,你是不可以有自行學位或參加大抽獎。12/4前如果你有另一直資或自行offer, 你可以抽飛取回小六學生記錄,再去註冊。
‹ 上一主題|下一主題