用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 有冇一丁班家長
樓主: fc2008
go

有冇一丁班家長 [複製鏈接]

請問大家上個星期三自修簿, 其他果欄有樣功課係"11/12交???填??" 知唔知係咩? 亞仔果日無返學, 我叫佢抄番同學, 但我諗左好耐都唔知係咩 .....

唔該晒各位, 係生工呀!!!!

遲左添, 亞仔無帶ES LITE....

另外, 好似唔覺亞仔有"語文遊樂園", 幾時派架?

原帖由 陳師奶 於 08-12-10 23:21 發表
10/12 功課:
假期功課 (5/1):
中文: 1) 精EX 17,19 (對); 語文遊樂園1-3 (對)
          2) 閱EX 10, 12, 14
英文: GW EXAM TOMORROW
         BRING ES LITE
數: 書P.31, 32

考試前俾果D功課應該放完X'mas假先交喎, 係咪? 我一D都未同佢做過.....

亞仔今帶左數學書, 常識作業 & 中文作業返去, 佢話老師話要帶....

另外, 知唔知23號開party要唔要帶食物呢?

係呀, 仲要搵3副"henri matisse" 既畫...

原帖由 j3579 於 08-12-31 23:54 發表
請問各位知不知視藝是否有一份假期功課如下:

視:印5版凹凸痕漸變色

陳師奶,

應該係張漸變色圖度cut 左D大自然畫案 (eg 山呀, 樹呀)出黎, 根住"痴"係張colour paper度, 亞仔帶左份作品黎, 完成得七七八八, 佢話老師叫加多少少野.....

請問放完假返去要唔要中默 or 數測呢?

原帖由 陳師奶 於 09-1-30 23:09 發表
數學中期測試(P1-3)應該唔駛做啦, 見家長當日黃老師話其實未派, 所以不用做啦.

亞仔仲有寫:
帶"WORD 1" 書及練快打高手

另外請問各位, 知唔知視覺藝術果幅畫要點做呢?? 亞仔講到一舊舊, 我覺得係用一些漸變色圖做 ...

我見亞仔本自修薄放假前寫左中默, 但後尾又擦番話唔使, 我驚佢唔小心自已擦多左.......亞仔無寫到數測添, 好彩係13號...

亞仔都無寫到有中文功課, 我都完全無印象有本咁既書添, 今晚返去要摷吓, 今個月又要寫自修薄啦....

原帖由 陳師奶 於 09-2-25 11:55 發表
oh, 咁等我返去搵下書架先, 可能我將"快"同上學期既書放埋一齊, 以為用完添.

係呢, 大家有冇做過網上功課呢? 我見網上寫住"未呈交的網上功課: 49", 開學時英文老師又好似提過要上網做功課, 你地有冇做過 or 知唔知幾時開始呢?
‹ 上一主題|下一主題