用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網 排位如下, 是否太保守??
樓主: bidbid20052005
go

48網 排位如下, 是否太保守??   [複製鏈接]

睇返今年中1派位秀明比我想象中好,去它們校網看看

Avexyani  幫仔仔成功叩了秀明小學.  :)  發表於 14-7-18 15:46

http://www.saumingps.edu.hk/rise/result.php
秀明小學
http://025.saps.edu.hk/promote/index.php?p=1314allocation
聖安當

lauwingtai    發表於 14-7-15 19:36

我覺得太保守,聖安當放乙2已夠,再唔係,乙2放比較少人揀既秀明都好ok,我覺得乙1個位sin左

我唸揀佢做乙1既少,但乙2就超多,萬1你又算係超好運,個隨機後到唔後咪爭唔贏,但係如果你覺得聖安當啱你小朋友,就照乙1拉

聖愛德華唔會band3拉,你排乙2都唔可以穩入呀,佢升中有入band1頭中學,雖然資料不詳,但不太差的

跟據今年咁玩法,48網出年唔會有小班

我覺得秀明好過聖安當,不過聖安當個名以前出名啲,加上有聖安當女書院,好似升上去有個保障咁,但呢兩間我都評佢2線,起嘛佢敢post升中成績出黎

聖愛係藍田2線首選,得德兆,平兆,循道同呢間,有啲心頭唔高仲放第1,佢好係好在响藍田,實唔驚無人揀,所以唔係住藍田都真係不宜選佢乙2,2線其實都幾多選擇

但46網學校有啲都幾格薜,仲有,我地呢邊分分鐘過對面海仲快,想當年派左坪石,間學校上堂時間都多人成粒鐘,加上車程時間,唸起都想喊

其實  如果平兆多世襲,德兆不會少過平兆的,德兆係由平兆下午校分拆出來的,因世襲差唔多,多數人揀德兆做大抽獎第1志願,因硬件較平兆好,現在出來的成績也是德田較優

秀明15分已大機會,1 它沒宗教分,2 它新,世襲少, 3 它不是很多人選的學校,如果真不想摶,可以try try
‹ 上一主題|下一主題