用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人會放棄cky?
go

有冇人會放棄cky? [複製鏈接]

isis_dad,
從宣小forum得知你小朋友將入讀宣小,是否prefer traditional more than IB? 我有宣小, SFA offers,but CKY waiting....仍期望收到CKY的取錄....
可否分享?

Jayden_Mum,

從朋友處得知CKY於18/6要註冊,交成$5K,我諗冇心讀嘅都應放位了! 有希望!!

另外,how is the result of the int'l sch u applied? Hope u can get the offer!!!

恭喜你,我派到間冇揀選的学校,亦沒有註冊,應揀SFA,因小兒不喜歡學樂器,現在學琴都要逼!喜歡CKY的語言環境及能直升中學,唔駛煩!

Oh! Gdliuck, 多謝你提供資科,原來學費可以refund,CKY真係實在太大方了,即是最遲可以1/8通知學校,那広可能要8月頭才明確,真是等到頸都長,好彩都有你們幾位心地好、不自私及目標明確的家長提早放位,值得大家學習!

isis_dad,
你囡囡超叻,吸收力及記憶力强確實適宜讀傳統学校,宣小考得好(校長會寫推薦信)肯定是升名校的保證,過最好加埋音樂!希望你成功!!努力!!

我已放宣道位出來,註冊了SFA,只是小兒較適合SFA,而不是SFA較宣道好!小兒是活躍型,我要揀些活躍形的課外活动給他!另外,如CKY有位,我亦會立即放SFA学位,絕不會做hold位家長,haha!

1. Gdluck,
  2. Ic, any way thx !
複製代碼
‹ 上一主題|下一主題