用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 1C 鬱金香班 - 家長交流區
go

1C 鬱金香班 - 家長交流區 [複製鏈接]

有冇媽咪知道 bring   word   bank是什麼

謝謝您! 手冊寫   bring  word  bank
                      (index book) tom
                      dict  are  a giver
我以為是 2 種東西

千惠媽媽:
      訂購週刊是星島日報 , 囝囝今天才交費用 ,不用擔心.

千惠媽媽:
      訂購星島日報費用 $214.5
可以用現金或支票抬頭 星島有限公司

支票背後寫上(和富慈善基金李宗德小學
(P0650)學生姓名 , 班別及聯絡電話

2/10之英文功課

有冇媽咪知道今天英文功課 PWS內容是什麼呢 ?

您都好呀 , 我囝囝連張worksheet 都冇 ,
唔知點算............

有冇媽咪可以 e-mail比我呢! 十萬個多謝

原帖由 waiwai108 於 08-10-2 19:15 發表

我無scanner,等我回家用相機影給你好嗎?不過大約在十時左右,可以嗎?

十分多謝您! 用相機我怕不可以了 ! 不過很多謝您的幫忙. 謝謝!

原帖由 ycdy 於 08-10-2 19:45 發表

係未Book2:The hat嗰張,我小朋友話上堂老師有講這幅圖,他自己做(上左3,上右4,下左1,下右2),最後嗰條他寫fat cat,唉,都唔知啱唔啱

這張是30/9功課 , 但是今天ENG : PWS 功課
囝囝沒有WORKSHEET , 請問有冇媽咪知道呢?

原帖由 ycdy 於 08-10-2 19:59 發表

咁想請問我小朋友有冇寫錯呢?

他手冊有寫 ENG : 1 PWS
                          2 PHONICS K 23-24

但是學校的website也是這樣寫 , 囝囝話不知道 ...

chaney媽咪
         您囡囡也沒有pws嗎?唔知會唔會我同您冇 , 其他人有呢

原帖由 waiwai108 於 08-10-2 22:04 發表

有scan版本,How to attach to you?

waiwai108 :
         可否e-mail一份給我 , 謝謝您!
e-mail : [email protected]
‹ 上一主題|下一主題