用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 小一適應期 ~ 關於音樂報告
go

小一適應期 ~ 關於音樂報告 [複製鏈接]

原帖由 HY412 於 08-9-6 00:12 發表
看見各家長每天都有很多疑問, 多數圍繞著自修簿上的外星語文, 樂器班 ...... 希望大家在此分享心得, 盡快適應小一生活.

記得囡囡讀 P.1 時, 每天小息時都有高年級的大哥哥/大姐姐幫忙查核各人的自修簿, 看看有沒有 ...

多謝提點,方法非常有用!

原帖由 HY412 於 08-9-21 17:34 發表
如果要比 $$ 的, 我覺得唔需要參加, 你已是"宣小家長網站"成員, 有沒有睇過網站內有多個網上練習可以做 ? 連買補充練習的 $$ 都可以省回.

Hi,HY412:     o甘遲先可以同妳講聲"唔該哂",唔好意思,因之前login唔到。有你嘅意見我又可以省回一筆la!

Hi !HY412

請問香港兒童合唱團「2008合家歡音樂會 ─飛躍童心」嘅票尾是否可作学校要做嘅音樂會報告工作紙之上呢?

多謝解答!

o甘,請問知唔知網上訂票有冇指定座位,定係去到任坐的呢?

Hi!3b

妳今晚都o甘夜ge,妳揾咗音樂會聽未ar?有冇頭絮ar?

唔該HY412!

o甘即係遲啲学校會幫我哋集體訂票la,o甘我要留意內联網先!thx!:

睇真啲lee套音樂劇

香港兒童合唱團「2008合家歡音樂會 ─飛躍童心」嘅票25/9已開始發售,點解學校都未有話幫学生訂票ge? 會唔會冇ga?
KiuKiu-Mama介紹lee套音樂劇好似幾岩小朋友聽,所以都有興趣!應該唔會

睇真啲lee套音樂劇

香港兒童合唱團「2008合家歡音樂會 ─飛躍童心」嘅票25/9已開始發售,點解學校都未有話幫学生訂票ge? 會唔會冇ga?
KiuKiu-Mama介紹lee套音樂劇好似幾岩小朋友聽,所以都有興趣!應該唔會

原帖由 陳師奶 於 08-10-1 22:31 發表
香兒26/10 1:30PM 果場, 我噚日電話訂票時得返D樓上側面位咋, 想睇就要快啦, 唔好等啦.

多謝提醒! 我今日打去訂咗26/10票la,都係話得番樓上側邊位咋,都殺la!希望唔好睇得好辛苦la! 嗰日剛好是大女生日,帶佢一齊去睇,當係比個特備節目亞囡tim!
‹ 上一主題|下一主題