用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2011年4C班請進
樓主: 陳師奶
go

2011年4C班請進 [複製鏈接]

回覆 1# 陳師奶 的文章

Hi 陳師奶, 妳好嗎?我 好耐都冇上o黎la!舊年我班(3C)水靜河飛,冇嘜反應,上上吓都冇上lu!今年又同班la,好開心!見到4C有好多老朋友tim,都係鍾實網友,今年實好熱鬧la!!haha :)

原帖由 Cyrusmum 於 11-8-31 18:32 發表

陳師奶 & ojmummy,
哈哈, 網友報到! 今年又可以同你哋一班, 實在太好啦! 睇吓邊日約埋食lunch呀?

Cyrusmum,
             好提意日o咼!睇吓邊日記住通知聲bor!

原帖由 3b 於 11-9-6 20:59 發表

還有:
中: 明帶26週
常: 4.1 書P.16-17
*Return story books

好彩上嚟睇一睇,亞囝都寫漏帶26週!thx!

原帖由 陳師奶 於 11-9-7 20:35 發表
7/9/11

中: 1) Day 5 交良初(1,2) + 對
      2) Day 6 交26週(1,2) + 對

英: 1) Smart 31.2 - 31.3
      2) Spell Gram (Tense)
     3) Read aloud cooking P.6,7 (3 times)

其他: 明帶圖作

1份通告 ...

7/9/11

中: 1) Day 5 交良初(1,2) + 對
      2) Day 6 交26週(1,2) + 對

英: 1) Smart 31.2 - 31.3
      2) Spell Gram (Tense)
     3) Read aloud cooking P.6,7 (3 times)
數:  工作紙十改

其他: 明帶圖作

1份通告

原帖由 Cyrusmum 於 11-9-7 23:36 發表
大家下星期邊日得閒可以約埋食lunch呀?

Cyrusmum - 12, 14, 15,16/9

Hi Cyrusmum,
                  除咗14,我其他都ok!

回復 45# Cyrusmum 的帖子

ok!15号我冇問題,但...係邊度食都係妳交比妳諗好啲喎!hehe!:

原帖由 陳師奶 於 11-9-14 18:17 發表
咁即係老地方, 12:30 4位?

即九龍塘業主會,12:30 先到先揾位(4位?),明天見!!

原帖由 陳師奶 於 11-9-14 18:20 發表
14/9

中: 1) 作文預備
      2) 工(1)

英: 1) GE Smart 21.5(1-8)
      2) Smart: 21.6,21.7
      3) Bring Cooking

數: 1) 4B 書 (12)

簽記錄表

14/9

中: 1) 作文預備
      2) 工(1)

英: 1) GE Smart 21.5(1-8)
      2) Smart: 21.6,21.7
      3) Bring Cooking

數: 1) 4B 書 (12)
          帶4上B
簽記錄表

原帖由 3b 於 11-9-19 18:06 發表

Eng: 3. Read: Bobby the tortoise (Wide Range)

中默:成單元一P.3-5 係咪即係唔使全個單元默呀

回復 64# joannespapa 的帖子

遮掩,彷彿,吩咐,講述
鞠躬,介意,燦爛,脫胎換骨

回復 91# 陳師奶 的帖子

28/9

中: 1) 26週5,6 + 對
      2) 工 (4)
      3) 默簽改
      4) 下DAY 5 交良初7,8 + 對

英: 1) Quiz tomorrow
      2) Study GE + Corr
      3) Bring smart

數: 1) B書P.63-65
      2) A簿: B書P.20 EX.13 C (1-4)

其他: 簽專題指引

簽通告

回復 104# Cyrusmum 的帖子

lee 輪早上天氣都涼咗,真係要小心啲,要同小朋友著多件衫,唔係好易冷親都唔知呀!!後日仲要游水課tim...担心死!!

原帖由 Cyrusmum 於 11-10-14 16:32 發表
請問大家知唔知Quiz範圍有關Taking Care of Pets部份, 係咪只得一張Taking Care of dogs既WS讀?
另外Phonics係咪只需讀本Vocab Book?

係得一張Taking Care of dogs既WS,但Phonics 唔make sure 係咪只需讀Vocab Book ?

原帖由 陳師奶 於 11-11-16 11:34 發表
終於考完啦!!! 不過都有功課:

16/11

英: 1) Sign scheme of work

數: 1) C書 (3)
      2) 良4下 (5) + 對

順帶一提, 聽日要帶"Birds" 同 "Wide Range" 呀, 因為上星期功課寫聽日帶Birds 同Check meaning, 但 Sc ...

陳師奶:  效率o甘快, 唔該晒!有妳係處,有咩唔清楚,上嚟睇睇就清楚晒!

本來想今日考完試比亞囝free番日,點知今日都o甘多功課, 係咪o甘趕ar!

回復 212# poonsline 的帖子

我個囝做足8個鐘都試過!唉...真係天光做到天黑!(可以入做功課最耐紀錄大全架啦!)
‹ 上一主題|下一主題