用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!!
樓主: 陳師奶
go

2009 - 2C 班家長, 埋位啦!!! [複製鏈接]

原帖由 Cyrusmum 於 10-3-4 16:48 發表
4/3

中  :  1) 明默9.1課詞, 9.2詞, 趣10個心字部字
         2) 帶2下2冊
         3) 書p.3

英  : 1) GP WS 13 (Cyrus話只需做P.1,唔知係唔係呢?)
        2) Prepare oral

數  :  2D冊.75-80 ...

亞囝都係話只需做 p.1

3b,
       我哋都冇收到Science Project's 第三同第四頁ar!

原帖由 Cyrusmum 於 10-3-4 16:48 發表
4/3

中  :  1) 明默9.1課詞, 9.2詞, 趣10個心字部字
         2) 帶2下2冊
         3) 書p.3

英  : 1) GP WS 13 (Cyrus話只需做P.1,唔知係唔係呢?)

亞囝都係話只需做P.1

3b,

我哋都冇收到Science Project's p.3 , p.4 !

4/3

2) 帶2下2冊
         3) 書p.3

亞囝都係話只需做P.1

3b,
       我哋都冇收到Science Project's 第三同第四頁ar!

8/3功課?????

請問各位今日有咩功課呢?? thx!

原帖由 Cyrusmum 於 10-3-8 19:36 發表
8/3

中  :  
1) 詞10.1 (8組)
2) 默簽改
3) 26週(測一) + 對 10/3交

英  :
1) GP WS 13. P.2-3 + corr
2) GE re-corr

數  :
1) 作p.1
2) 書p.4-5

Sci  :  Bring project guidelines (9/3) ...

thx 3b & Cyrusmum!! 再 請問 Sci  :  Bring project guidelines 是否上次帶的p.1-3 呀? 明天帶?(明天冇science 當bor!)

原帖由 thkids 於 10-3-9 10:42 發表
謝謝你94075702,但囝囝話不用在家做,只是帶回泥膠及工具(若有)回學校做。唔知是否正確。

亞囝都係話老師叫佢哋用泥膠做一些食物及放食物o旣用具,下堂帶回學校。

請問15/3功課???

亞囝lee 排成日都冇抄自修簿返嚟,激死!!

原帖由 3b 於 10-3-15 20:53 發表
15/3

中: 1. 帶造句(6-8)

英: 1. Bring all W.S.

數: 1. Ex. 2B (1-6) + Ex.3B (1-7)堂課
      2. 用心温習
      3. 書P.15 (說故事)

其他: 普: 做書P.32

thx!

原帖由 Cyrusmum 於 10-3-24 22:18 發表
我上唔到eclass簽通告啊! 你哋有無啲個問題?

me too!!

原帖由 94075702 於 10-4-7 22:53 發表
中: 26週 (9-11) + 對
     閱 (5, 評估一)  + 對
     寫評5

數: 2下良學期測 P.34 , 中期測 P.1-4  +對

弊傢伙!!我有冇睇錯ar???嘜26週(9-11) 要做o羊??亞囝冇寫o咼!!係咪p.26-31 ar?聽日亞囝咪有排做!!仲 買咗音樂會飛tim!返到屋企最快到要五点幾la!! C - Four law!!

原帖由 陳師奶 於 10-4-12 18:09 發表
12/4 功課

中: 1) 26 週12,13 + 對 (21/4)
     2) 閱 p.22-25+對
英: 1) sign English plan
     2) Bring Smart
     3) Read A Gift to Share
數: 1) 作複一 (P.10) Q.1-4, 10, 11及改正
      2) 書 P.6
常: 帶 ...

我哋都冇常識作業,應該在老師度!

原帖由 陳師奶 於 10-4-12 19:20 發表
唔該晒, 想問下數書P16 要唔要做係堂課簿呀?

亞囝放假前已做咗落堂課簿 (唔知係咪之前做多咗)

原帖由 陳師奶 於 10-4-12 22:51 發表
但我個仔3月15日係做3A在堂課簿架, 今次做3B, 問亞仔佢又話唔清楚, 依家做左係書上咋.

亞囝3A 之前係做咗係書度!!

原帖由 joannespapa 於 10-4-15 22:13 發表
不知數書p.20練習4B和p.22的5A要做嗎? 是不是做在堂課簿?

另外English Guided Writing要改正嗎? 謝謝!

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿!而良師p.8 (1-5)做在數A簿!但p.8 有8題數,是否祇做5題呢?

原帖由 joannespapa 於 10-4-16 14:17 發表
謝謝! 良師p.8應只用做5題

唔該晒!!

原帖由 3b 於 10-4-17 08:44 發表

數書p.20練習4B和p.22的5A 亞囝話要做落堂課簿..............囝囝話做0係書上.

亞囝話做落簿就做落簿la!總知有做就得la!!"hehe"

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-19 18:04 發表
19/4

中  : 1) 詞11.1 (7組)
       2) 閱10.3

數  :  1) 作5及複一(9-11) + 改正
          2) 書23,24

明天交中文閱讀報告及紀錄表

簽閱網上通告(五月份訂餐)

複一(9-11)  10 and 11 之前已做

原帖由 94075702 於 10-4-19 22:59 發表
ojmummy,

是P.9-P.11不是Q10&Q11!

All mum,

你們confirm一下幾時吃lunch, 因我要番工,我要知道時間才可以看看怎麽安排!

thx 94075702! 不過亞固瞓咗lu!唯有聽朝早啲叫佢起身做la!!

時間啱o旣話,我都報名ar!

20/4 功課

英文 : 1 ) Supp.Ex. part C Matching
         2 ) G.P. Recorrection
         3 ) comp. corr.

數學 : 1 ) 作 6 (p.12 Q.1-5)

簽通告 : 90,93(網上唔見有ge )
Cyrusmum,

23/5 (五) 我可以ge, 26/4(一)就唔得,因當天游水堂要跟去做義工!

原帖由 Cyrusmum 於 10-4-21 17:29 發表
英文 : 1 ) Supp.Ex. part C Matching
         2 ) G.P. Recorrection
         3 ) comp. corr.
         4) Bring GE(2) + Reader

數學 : 1 ) 作 6 (p.12 Q.1-5) + 改正
          2) 書Ex6A (1-4)
...

Bring GE(2),即邊本
‹ 上一主題|下一主題