用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Catherine 紅磡新校 Site Visit 報告, 有圖參考 ...
go

St Catherine 紅磡新校 Site Visit 報告, 有圖參考 [複製鏈接]

由紅磡火車站行過去, 全程天橋有瓦遮頭
帶小朋友一起行, 龜速步行大約15分鐘到步.
不過8點幾既時間, 人會比較多要小心.

入面內籠...............

0    0    0    0

原帖由 share123 於 11-5-23 23:22 發表
SC d成績表會寫英普班與否,但不會註明系羅福定雅式士道,我覺得對考其他學校無影響.

海濱南岸愛景街有6X, 上左車5分鐘到尖沙嘴, 13號去九龍城樂富.

仁勇街有26號,經紅墈火車站&佐敦地鐵站,終點系九龍站.行去海韻軒 ...

開新戶口講野, 何必咁認真

原帖由 VANCARTIER 於 11-5-24 15:10 發表
咁咪變咗"少"班教學 ? 幾好喎 !

原本幾多班??

原帖由 薯仔1607 於 11-5-24 01:02 發表
world309,你好勁呀,咁都比你影到,謝謝你!好似好大咁,我小兒會讀上午班,你呢?

其實我小兒現讀緊將軍澳康城學之園,亦是新校10年11月開學,起初我都擔心新校,但都沒有問題或裝修味道,其實學之園都巳開辦了多年很有經驗,所以新校應該 ...

Same as you

原帖由 vc000 於 11-5-24 19:20 發表
其實我都擔心甲醛問題....
SC的電話中話俾我聽上下午各開5班,而家又變3班,聽落SC都未有一個完整的規劃.....
開始有D擔心~

佢地都唔肯定有幾多人讀啦.
所以現階段問都沒準....

不過我覺得不一定冇校車的.
‹ 上一主題|下一主題