用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

新學年開支預算 [複製鏈接]

各位LA既家長,
想問吓新學年既開支大約要幾多錢呢?
已知:入學費 + 聯課活動 --> 約$2500
            銜接課程 --> $850
未知:校服 ??校車??午膳??其他雜費??...
多謝各位幫忙,因要努力儲錢
   0    0    0    0

另想問一吓,校服既鞋係咩色ga?因上次註冊時驚鴻一瞥只留意到襪係灰色,套校服睇落幾smart﹗

sorry,無講清楚tim,想問既係 Y1。
黑/白?即係唔使劃一?還是校服配黑皮鞋,運動服配白波鞋呢?

回覆 1# softhard 的文章

唔該晒各位﹗
咁校服同書包價錢都合理喎,我仲以為會貴d tim。
嗰個應該叫做「暑假銜接課程」,校方話"為了盡快讓學生適應英語教學,他們必須出席...由學校舉辦之暑期銜接課程」,課程費用$850。睇以前d thread都有提到,價錢係唔係一樣呢?

深井都一樣有小朋友需要出市區返學,如果係行屯門公路既,應該有褓姆車的,(反為要過隧道既就未必有,所以都唔見有由元朗去南昌既褓姆車)可以問吓而家讀緊既kg有無去元朗既褓姆車呀﹗

原帖由 manvvgigi 於 10-12-2 10:27 發表
吓! 最遠得屯門碼頭咋...死啦, 點算?????

thanks﹗因為阿仔要買鞋,所以諗緊買咩色好。
如果係得一個款式既校服又幾好喎,唔使記住邊日要著咩衫,(同而家讀緊既kg一樣)讚呀﹗
原帖由 小豆媽 於 10-12-1 23:12 發表

只要係著"學校的校服polo校裙校襪"就得la.
點配都得, 黑/白鞋任配.

係?睇相既校服以為上pe堂都可以tim,所以以為係得一個款tim
原帖由 softhard 於 10-12-2 17:53 發表
有PE堂要著PE衫咖喎
‹ 上一主題|下一主題