用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大抽獎怪現象
go

大抽獎怪現象 [複製鏈接]

你填form排位可能有問題
band 1学生一定比band 2学生先揀中学, 除非你女女係band 2 當 band 1揀, o甘就有機會入左band3

原帖由 tigi 於 10-7-7 21:09 發表
我個女同隔黎班一個女仔都係band 1生.大家居然派到band 3學校..真係好難受..為有努力叩門啦..名次同成績都差個我個女既同學都入到英中.真係唔知講咩好. ...

希望各位家長好好理解派位辦法去揀学校, 有d老師都唔太了解

全級考第三在自行階段揀2間都唔收要等派位?! 真係好奇加唔好彩喎, 希望你地快d揾到學校!

你個case老師有咩解釋呢?  

原帖由 tigi 於 10-7-7 21:39 發表
因為我地係中西區.中西區本身冇band 2學校揀.band 2學校得他區選擇.位好少.我地都有揀..我最初都好似你咁諗...band 1生抽先,,抽唔到band 1 點都到band2學校...世事就係咁奇怪..玩死你..比間band 3學校你..我個女全級 ...

原帖由 greendotdot 於 10-7-7 22:38 發表

而家睇X-Files 大電影咩, 要探究乜嘢, 人家都講得清楚佢個情況,老師講乜對佢地有乜嘢幫助,有無幫佢地倆母女揾番間好啲學校吖,好多人只係識上嚟扮吓專家,針唔拮到肉唔知痛 ...

有位專家話派位都有電腦出錯的可能,甚至乎學校呈錯分,應該聯絡學校向教育局查究。band 1生最唔好彩只會入band 2, 除非考生填band3 学校先過band2。所以樓主個case好有問題!
‹ 上一主題|下一主題