用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一交表日子逾近心情逾緊張
go

小一交表日子逾近心情逾緊張 [複製鏈接]

Re: 小一交表日子逾近心情逾緊張

我都係呀, 舉棋不定. 都唔知想點.

我個仔好動型, 太約束既學校一定唔岩.
我想選教會學校, 但此校在將軍澳區勁HIT. 實爭蹦頭.
又怕D 學校太多功課, 默書, 到時大家攬住一齊喊之餘仲日日勞氣到傷感情.   

我已請假28號交表, 但而家交去邊我都未決定

我心儀果間直資學校優才要 $2200, 太貴啦好重負擔.
想退而求其次搵間平的. 但最終都係想九年免費教育,
話晒兩公婆立左咁多年稅, 連依D 基本福利都唔享用,
將來政改MAYBE 就咩福利都冇啦

barryalice ,
我都係 tko 區, 除左官小, 你仲有咩心水?

barryalice,
港澳信義會都唔錯呀, 我仔幼園校長都推薦依間.
當然馮晴都出名好啦, 但我怕保良局學校死谷爛谷

小傑媽媽 ,
{讀得輕鬆d既學校又驚佢唔掂,遲d上中學會跟唔上,最後就好似佢阿媽…我咁一事無成}
me too

vvmama,
THANKS!   我就係心儀勁hit 既宣基啦.
我都考慮過點都張佢做首選,  保良局既學校放次選.
聽你咁講就安心好多啦.
另外, 我知sept 24 佢地都有簡介會, 可怕我要去聽播道簡介會, 分身不暇

WChan ,
宣基校長好掂 ? 有冇例子 ?
我透過HOMEPAGE留意依間學校兩年了.
我最欣賞佢地辨外地交流團, 因為時下老師工作壓力都好大.
佢地都仲咁有心思按排外遊活動, 好值得     

WChan,
Thanks ! agree   "學校嘅龍頭係好重要"
‹ 上一主題|下一主題