用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 08年入真道小一家長聚談
樓主: peppergin
go

08年入真道小一家長聚談 [複製鏈接]

我都是上星期才收通知要2nd interview, 亦好幸運獲取錄, 今天去註冊

mo-.................Winnie -德寶 -將軍澳
thomas23..........Max-天主教聖瑪加利大-銅鑼灣
Peppergin...........John-平安福音堂-沙田
carma................仔仔-德寶-坑口
小兒兒 ...........Lucien-鑽石山靈糧-鑽石山
Supermummy
KCHC ........... Edward-Creative-Lam Tin
kychu132...........Ella - 基督教服務處- 香港區  
Fishchow ...........Christine-Lam Tin Ling Liang

My son is assigned to FS1T.

原帖由 CnLola 於 08-8-29 11:03 發表
今早網上分班名單刪除了FS1?????咁..之前post的班別是否正確呢?

我朋友昨天下午上學校網頁看名單, 已發現刪除了FSI資料, 不知是否有更改?

原帖由 big-boy 於 08-9-3 22:03 發表
KCHC and Rubyhappy2:
Good to see you.
My son was assigned to FS1_T also.
But he complain the school was so many mosquito to bit him. Only two school days had been bitten five times. Pls be careful.

Really? I haven't heard my son say so.

原帖由 rubyhappy2 於 08-9-5 09:30 發表
各位 FS1 家長, 特別係 T 班家長,

麻煩你們可否記起星期二晚, 有甚麼通告或工作紙呀? 我囝囝星期三遺失左"帶回校" FOLDER, 老師話所有回條都無收過呀... 我想左好耐先記得有果張"社會" 工作紙, "聯課活動"通告, 請 ...

我記得星期三當日應該要交回(1)家長會入會表格連$100支票, (2)課外活動選科(選3樣), 囝囝選了武術,體操及乒乓球, (3)學童保健表格連$20. 希望無記錯啦, 因為同其他家長一樣, 晚晚放工後都很忙地看通告, 填表及執Folders, 可能會記漏.

原帖由 jlmammy 於 08-9-8 11:09 發表
我要帶文寶寶, 我要帶folder 寶寶.....我仔唱過幾次, 不過仲有一樣我唔記得.

好好笑呀..........你地d 仔女有冇唱呀?

我要帶文寶寶, 我要帶顏寶寶,我要帶folder 寶寶. 我個仔都成日唱.

原帖由 big-boy 於 08-9-9 20:48 發表
Dear KCHC & Rubyhappy2:

FS1-T class teacher Miss Chiu had released her school mobile phone to us by memo. Don't miss it.

Noted with thanks.
‹ 上一主題|下一主題