用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 只有york录取女儿
樓主: CASSIENG
go

只有york录取女儿 [複製鏈接]

我都係york嘅家長,每日都有上黎bk睇好少發言,有時見到d人惡意中傷都好氣憤,不過我覺得公道自在人心.

小兒返左學之後真係乖左學識要守規矩,佢地唔單止係學術上下工夫,品德亦同樣注重,我個仔好鍾意返學, 如果間學校唔好老師唔好一個只有2歲多嘅小朋友又點會唔反抗?

d人成日話york多雜費, 講真我就唔覺得,係開學初期要比茶點,買節日生日用品同禮物,文具等, 但全部都係optional的, 你可以自己決定買唔買,好似我個仔就冇join佢地荼點,自己日日帶,學校唔會label你個小朋友就算你唔同佢地買,咁問題究竟係邊呢?

我唔否認個校長係有d地方出錯,但係米咁就抹殺左一班咁好嘅老師嘅功勞呢?

要教好一個小朋友最重要唔係學校,係家長,係身教,希望所有家長都以身作則樹立良好嘅榜樣,我地嘅小朋友才可成為明日棟樑!

回復 92# popcorn11202001 的帖子

你個小朋友讀邊班呀, 我地可以交流下..

我個仔讀PNB PM,會讀LOCAL AM, 你呢?

原帖由 popcorn11202001 於 10-12-14 10:55 發表
好呀~大家交流下丫~
我讀pnb am呀~
請問下午班是ms choi嗎?

我都係 pnb 不過係pm, 係呀ms. choi 教.
你覺得她如何?

原帖由 popcorn11202001 於 10-12-14 12:11 發表
我覺得佢都幾好呀~Sophie都好好,我個小朋友好鐘意佢地,你覺得呢,pm係咪都係sophie做班主任?

係呀~我覺得ms.choi好細心, 我個仔隻手指公損左佢都睇到仲問我做乜會咁?
我個仔日日都好鍾意返學,所以我都好放心,唯一唔好係佢地d衛生要improve下...

原帖由 JFNL 於 10-12-14 15:54 發表
我個仔現在在york 讀pn,讀得幾好,我和老公都滿意。下年收左國際班pm,如其他頂級kg 都冇著落就會讀。

我個仔原本都收左國際班pm,但我唔想讀pm,所以轉返主流am了...

原帖由 fujitasze 於 10-12-14 23:29 發表
I really worry about for those parents, who are going to let their childs to study in York, being misled by the comments under this topic....

As for my personal experience, almost all mamis around me ...

我發表嘅係我個人嘅真實體會,究竟邊個先係有目的,明眼人一睇就知, 你係所有關於york嘅topics到惡意中傷,請問你目的何在?

原帖由 PEGGYP 於 10-12-15 10:25 發表
I think the problem is come from you.....why us(YORK’s parent) cannot appreciate YORK?? You not are the parent of YORK, why you feel YORK is not good....
As my experience now and real result at past  ...

Support Support PEGGYP
‹ 上一主題|下一主題